Днес в категория УСПЕШНИ ЖЕНИ ще ви запознаем с Яница Карамаркова – дула за раждане и постпартум период, обучител подготовка за раждане – гр.София
Инструктор за раждане, Сертифицирана дула и родилен фотограф в София
(for EN check website) 

Qnica Karamarkova

Коя съм аз и защо съм тук:

Здравейте, името ми е Яница Карамаркова и съм тук в качеството си на обучен инструктор за раждане и сертифицирана дула, да ви подкрепя и да бъда до вас по време на бременността, раждането и в следродилния период. За мен е важно, работата ми да се основава на научните доказателства и практики, затова и информацията, която предоставям е базирана на дългогодишни проучвания.

Започнах да работя с жени в този етап от живота им, защото по пътя към майчинството те често се чувстват затрупани от огромни количества противоречива информация, съдени са за всеки избор, като жени, като родители и често се чувстват изолирани, което води до различни емоционални състояния. Работата ми цели майките да бъдат по- щастливи и по- здрави, което от своя страна води и до здрави и щастливи бебета. Бих се радвала да се срещнем и обсъдим, дали можем съвместно да постигнем тези цели за вашето семейство.

Раждането е трансформиращо пътешествие. Красиво, но изключително интензивно. Вълнуващо, но неопределено. Това е изживяване с много различни емоции. Ето защо, в много култури по света, бременната жена има доверена и опитна жена до себе си, на която да разчита. Понякога е член на семейство, но често е професионалист с опит в раждането и знание, което да сподели. Дула.

Присъствието на дула е търсена услуга от раждащите жени по цял свят, макар в България, да не е толкова популярно това. За да получите своето положително раждане е важно да се чувствате уважавани, информирани и подкрепени и накрая да извикате „Чувствах се могъща! Успях!“.

Разбирам, че наемането на човек, който да работи със семейството ви, може да бъде много личен процес, затова ви предлагам безплатна онлайн консултация, за да обсъдим нуждите и целите ви и да решите, дали искате да продължим срещите си на живо.

За да ме усетите по- близка, ще ви споделя, че съм майка за две деца, раждането на които е основната причина да тръгна по този професионален път. Макар, раждането на първото ми, да се случи по нормален механизъм, аз бях и се чувствах сама, неподкрепена и незачетена, защото никой не ме чуваше. С времето, чувството и усещането, че не това е нормалното раждане се усилваше и започнах да търся, какво точно бих променила за раждането на второто си дете. Знаех, че искам да намеря подкрепящ екип, защитена среда и онова усещане за споделеност и нормалност.

Pin It on Pinterest

Shares