Послойна терапия на миофасциални структури на лицето и апоневрози на лицевия череп.

Нормализиране на микроциркулацията и лимфния дренаж.

Стимулиране на активността на фибробластите.

Предотвратяване на дезорганизация на съединителната тъкан.

Елиминиране на депресорната стереотипна активност на лицето.

Предотвратяване на образуването на фини бръчки.

Положителна промяна в лицевите стереотипи.

Намаляване на излишното механично натоварване при хронично повишен тонус на темпоромастикаторните апоневрози.

Ускоряване на рехабилитационните процеси с концови и инжекционни методи за коригиране на естетични дисфункции на лицето, шията и деколтето.

Пряк благоприятен ефект върху емоционалното състояние.

Осигуряване на оптимизирани резултати и повишена удовлетвореност на пациентите.

 

Остеестетиката (osteoestetika) включва остеопатични подходи за разрешаване на естетични дисфункции на лицето, шията и деколтето, като: дълбоки бръчки, гравитационна птоза, асиметрия на лицето, назолабиални гънки, отоци на меките тъкани на лицето и много други.

 

Миофасциално освобождаване на основните диафрагмални структури и елиминиране на спастичността на нивото на гладката мускулатура на лимфангионите. (Премахване на блока за лимфен дренаж).

Синхронизиране на апоневрозите на лицевия череп (коригиране на асиметрията на лицето).

Освобождаване на мускулната система на дъното на устата (премахване на двойната брадичка).

Интраорална корекция на лицевите мускули.

Тъй като фасциалните дисфункции формират много естетични проблеми на лицето и здравословни проблеми като цяло, с помощта на остеоестезичната техника, специалистът тества всеки мускул, идентифицирайки наличието на спастичност на ниво фасциални структури. След откриване на такава дисфункция, с помощта на специални остеостетични техники, се оказва въздействие върху миофасциалните структури, докато специалистът получава отговор от централната нервна система или аферентация. И централната нервна система, анализирайки манипулацията, дава сигнал за работа на атоничните мускули и отпускане на напрегнатите.

Иглотерапия, др. Шакола
Иглотерапия Варна
Иглотерапия

КАК ВЛИЯЕ ОСТЕОЕСТЕТИКАТА НА ЛИЦЕТО?

тъканите на лицето са затегнати;

подуването изчезва;

появява се по-ясен овал;

лицето става забележимо по-младо;

нездравословната бледност и „сивият“ цвят изчезват;

асиметрията на лицето и назолабиалните гънки са намалени;

изразените бръчки стават значително по-малки;

акнето и розацеята изчезват;

Изпъкналостта на слъзното корито и кръговете под очите намаляват.

 

Естетичната остеопатия е уникално направление на класическата остеопатия, съчетаващо два аспекта – възстановяване на естественото здраве и красота.

Ефектът, постигнат с остеоестезията, се запазва за дълъг период от време. Ето защо днес тази област на медицината с право се счита за алтернатива на пластичната хирургия.

ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТОВА?

 Всичко е просто: подпухналостта и подуването на лицевите тъкани, неговото „увисване“, както и нездравословен сив цвят – това са признаци на лошо кръвообращение. Най-добрият козметичен продукт за кожата на лицето е вашата собствена артериална кръв, която я подхранва и я прави еластична и млада. По време на лечението се подобрява както притокът, така и изтичането на кръвта, тъй като специалистът  освобождава съдовете от компресия. Кожата се почиства от метаболитни продукти и придобива много по-здрав и жизнен вид.

 

Мимическите бръчки са резултат от прекомерно напрежение в лицевите мускули. Ботоксът блокира нервно-мускулните връзки и мускулите временно спират да се съкращават, което води до изглаждане на бръчките. Но ако възстановите баланса в тялото, като премахнете напрежението в мускулите, те ще се отпуснат естествено, без въвеждането на лекарства.

 

По отношение на изглаждането на бръчките ботоксът няма конкуренция, но в същото време храненето на кожата страда, тя губи тонус и става по-подута. Остеопатичното лечение повишава жизнеността на мускулите, като същевременно пациентът е напълно защитен от появата на асиметрии, свързани с неправилно разпределение на лекарството.

 

Често по време на лечението е възможно значително да се намалят съществуващите лицеви асиметрии. веждите и очите стават по-симетрични, разликата в тежестта на назолабиалните гънки е по-малко забележима и дългогодишното изместване на брадичката на една или друга страна е почти незабележимо. Въпреки това, специалистът никога не си поставя за задача да лекува или коригира едно нещо, било то главоболие, изпъкналост, подуване на лицето или неговата асиметрия. Задачата на специалиста е да подобри здравето на цялото тяло като цяло.

Статията подготви за вас Кристин Калоянова https://kristin-therapy.com/

Pin It on Pinterest

Shares