САРА ДЖЕСИКА ПАРКЪР

Една от най- големите грешки, които допускат жените в бизнеса, е изразходването на твърде много време и енергия в опити да повтарят идеи, които изглеждат успешни. Има доста бизнес начинания, които намирам за „неавтентични“.

Собствениците им работят по стандартни модели, защото смятат, че те са карта към успеха и ако я следват, ще се сдобият с пари и слава. Ако знаете колко грешат! Не съществува карта, няма гаранция на чужд бизнес е просто загуба на време – най- вече на вашето.

Замислете се за бизнес дамите, на които се възхищавате. Обзалагам се, че всяка от тях прави нещо различно от останалите. Съмнявам се, че се прекланяте пред двадесет жени, чиито начинания са напълно еднакви. Сигурна съм, че най- искрено се възхищавате на дамата, която е водач на глутницата, която е пионер в своята област и представя на света истинската си същност. Жената, която притежава онова „специално нещо“. Секси е да си самата себе си. Откровеността е привлекателна.А нас ни привличат неща, които изглеждат истински и не са наложени по принуда.

Когато Карла Алвил Лейба създава блога наречен The Champagne Diet , по всички известни правила би трябвало да промени името му на „Уроци за живота на Кара“ или нещо друго, което би звучало също толкова скучно. В началото на практиката си платила даже за домейн „ CoachingByCara.com” , защото за един кратък миг възнамерявала ад го използва.(Вероятно тогава е има отчаяна нужда от чаша шампанско).

В началото на кариерата си вложила много средства в обучения, тъй като искала да попие всяка капка информация лично от бизнес треньорите- „силните играчи“  – или поне така си ги представя тогава.

 Изхарчила хиляди долари, дори заложила пенсионната си осигуровка, за да изтегли кредит, предназначен за образователни програми, които трябваше да гарантират нейния успех и да и покажат как да развие бизнеса си по „правилния“ начин. Никога няма да забрави първата си бизнес треньорка и деня, в който седна до нея и тя и подаде сценарии на среща с клиент. Това бе сух диалог, напечатан върху две страници, от който вътрешностите и се обърнаха. Изпитала отвръщение, когато жената ме накара да прочета изреченията на глас така, сякаш реализирам продажба. Напуснала офиса и си обещала никога повече да не следва подобни съвети.

След преживяванията започнала бизнеса си, доверявайки се на собствените си инстинкти. Решена да следва сърцето си и да създаде неща, които самата тя мечтае да осъществи. Вслушва се в своята публика и вижда онова, от което се нуждаеха жените. Обръща внимание на знаците  от нейните клиенти и търси начин да запълни ниши, използвайки уменията си и неподправената си индивидуалност.
Едно от важните неща, които забелязах е, че има много треньори в областта на бизнеса, както и много треньори в областта на личностното развитие, но никой не се беше опитвал да запълни пропастта между двете.

  Ако смятате, че неразрешимите спорове с бившия ви съпруг не влияят на работата ви. Помислете отново! Ако мислите, че битката ви за добър външен вид няма нищо общо с финансовите ви проблеми, грешите. Първото и на- важно нещо е да работите върху себе си като жена, а след това да подобрите имиджа си на бизнес дама.
Има уникална пазарна ниша : страстни, креативни и талантливи професионалистки, които отчаяно се нуждаят от някого, който да им помогне да променят начина си на мислене по отношение на страха, несигурността и самоувереността им и да ги научи да се обичат точно такива, каквито са.

Спрете да прекарвате дълго време в наблюдение на околните. Съществува тънка линия между искрицата на вдъхновението и превръщането на целия ви бизнес модел в подобие на нечий друг. Не се страхувайте да се доверите на собствените си способности, следвайте интуицията, което можете да дадете на света, защото това е самата истина.

 

Автор: Майя Атанасова

Sledvaite

Pin It on Pinterest

Shares