Разказва Десислава Василева – собственик на RelaxInVarna Apartments

Градски апартамент Vs. престой в хотел
 
Пътуващите са изправени пред много избори, когато предприемат пътуване, и един от тях е какъв вид настаняване да резервират. Отминаха дните, когато хотелът беше единствената възможност. В наши дни пътуващите за развлечение и бизнес пътуващите могат да изберат да останат в апартамент за гости вместо в хотел.
Т.нар градски апартаменти са напълно обзаведени апартамент за краткосрочен или по – продължителен престой.

Има няколко разлики между апартаментите за гости и хотел и познаването на тези разлики ще ви помогне да определите кое е подходящо за предстоящото ви пътуване.

Ето и седем-те разлики между градски апартамент и хотел:

RelaxinVarna
RelaxinVarna
RelaxinVarna
RelaxinVarna

1. Жилищна площ

Хотелските стаи, особено в големите градове като Ню Йорк, Амстердам, Стокхолм, могат да бъдат доста малки. Големи апартаменти в хотела са налични, но те са на по – висока цена. Апартаментът за гости, от друга страна, е студио с нормални размери, апартамент с една, две или три спални, предлагащ средно 30-50% повече пространство от типичната хотелска стая. Имате много повече място за работа, почивка и живот.

2. Кухня

Не е обичайно хотелската стая да включва кухня, а дори и да има, тя обикновено е малка, не добре оборудвана с основни неща за готвене. Градският апартамент ще включва пълноразмерна, напълно оборудвана кухня, която ви позволява да приготвяте домашно приготвени ястия и да съхранявате храни и напитки в хладилника. Можете да се храните по-здравословно и да спестите пари за вечеря навън!

3. Мебели и оборудване

Много хотелски стаи предлагат малко повече от легло и вана; може да са включени скрин, гардероб, бюро или малък диван, ако имате късмет. Апартаментите за гости са напълно обзаведени с всички типични мебели, които можете да намерите в един дом. Те също така са напълно оборудвани с всичко необходимо за работа, готвене и живот, от бюро до тенджери и тигани до кошници за пране. Говорейки за кошници за пране: много от тези апартаменти дори имат пералня/сушилня.

4. Типична продължителност на престоя

Повечето хотели са предназначени за по-кратък престой (няколко дни – седмица). Апартаментите за гости са насочен към престой от няколко дни до месец или повече. Трудно е да останете в хотел за продължителен период от време, особено без кухня, удобни условия за пране или достатъчно пространство. Тези апартаменти предлагат всички удобства и нужди на дома.

5. Разлики в разходите

Като внимателно се проследява храненето и се отбелязват реакциите, тъй като за всеки организъм те са строго индивидуални. Така се откриват подходящите храни – вид, начин на приготвяне, количество.
Като се обърне внимание на движението, както на всекидневните обичайни движения, така и на спорта – с какво и колко се натоварва тялото. Целта е умереност във всяко занимание. От особено значение е редуването на физическото натоварване с времето за възстановяване на организма. Като не се пренебрегва влиянието на мислите, емоциите и мирогледа като цяло. В „тибетските правила на здраве“ те стоят на първо място.
Като се изследва средата. Живият организъм взаимодейства със заобикалящата среда и е принуден постоянно да се приспособява към условията й. Смята се, че акупунктурните точки имат значение в приспособителните и адаптивни процеси. Те са част от енергийната система на човека и за тяхното съществуване огромно значение имат електрическите и електромагнитните процеси, протичащи както в заобикалящия свят, така и във вътрешните органи. Информационно-енергийният обмен между макро и микрокосмоса се осъществява в система, способна адекватно да възприема и предава в мозъка сигнали от изменените електромагнитни полета на Земята и Космоса. Тази информация се съпоставя в мозъка с информацията, получена от вътрешните органи и се използва като пусков механизъм за процеса на адаптация.

6. Удобства

Удобствата, предоставени в хотелите и градските апартаменти, могат да варират. Удобствата на хотела, които може да липсват на обслужван апартамент, включват румсървис, мини бар, ресторант и/или бар на място, СПА център, конферентна зала и континентална закуска. В зависимост от сградата, апартаментите за гости могат да се предлагат с удобства като басейн, фитнес център, тераса, перални съоръжения и шезлонги. Много от тях също са подходящи за домашни любимци! И накрая, WiFi почти винаги е включен в цената на апартамент, докато някои хотели все още таксуват допълнително за него.

RelaxinVarna
RelaxinVarna

Хотелите обикновено се намират в централизирани и удобни райони, като близо до големи атракции или летища, докато градските апартаменти могат да бъдат разположени в почти всеки жилищен район в рамките на града. Апартаменти за гости може да наемете почти навсякъде по света.

Апартаментите за гости на Relax In Varna Apartments са съсредоточени в централната част на Варна, на метри от историческите и културни забележителности на града, и на пешеходна разходка до градските плажове.
Оборудвани са с всичко необходимо за кратък и по -продължителен престой, а за бизнес пътуващите са осигурени кът за работа от разстояние, бърз интернет, онлайн разплащания, система за самонастаняване, както и възможност за паркиране.
Автор на Статията Десислава Василева – собственик на RelaxInVarna Apartments
Разгледайте апартаментите на бранда на www.relaxinvarna.com
И ни послдвайте във фейсбук:https://www.facebook.com/RelaxInVarnaApartments
и инстаграм:  https://www.instagram.com/relaxinvarna_apartments/

 

RelaxinVarna

Pin It on Pinterest

Shares