Рейчъл Луна – автор на бестселъри и инструктор по самоувереност в бизнеса

Рейчул има огромен опит, натрупан от работата и с жени, на които помага да възвърнат своята самоувереност в личен и професионален план, затова четете и се вдъхновявайте!

Rachel Luna
Rachel Luna
Rachel Luna
Rachel Luna

Разкажи ни малко за себе си.

Този въпрос винаги изглежда подвеждащ, но ето какво мога да кажа накратко: аз съм момиче от Пуерто Рико. Отгледана съм в Ню Йорк. Родителите ми починаха от СПИН, когато бях доста млада. Борих се с депресията, хранителни разстройства, алкохолизъм и крайно ниска самооценка. Съгласно всички прогнози, краят ми трябваше да влезе в статистиката. Все пак, независимо от травмите в моя живот, аз бях убедена, че съм родена, за да извърша велики дела, да оставя следа и да трансформирам живота на другите. Не знам как, но винаги съм усещала това вътре в мен.
В търсене на себе си, аз станах морски пехотинец в армията на САЩ и служих в Ирак. Бях войник цяло десетилетие. Завършила съм Държавния университет на Пенсилвания и имам диплома ои „ Бизнес мениджмънт“ .                          
Книгата ми Successful Peple are Full of C.R.A.P.( Courage. Resilience. Aithenticity. Perseverance) : A Step- by- Step Guide to Getting it Together & Achieving Your Dreams ( Успелите хора притежават С.Г.А.У- смелост, гъвкавост, автентичност и упоритост) е бестселър. Зареди будния си дух съм търсен лектор в много страни по света. Списанията като Success, Latina и Huffington Post имат публикации за мен и моята работа.
 В момента се занимавам със създаването на Академия за уверени предприемачи. Това е онлайн курс, създаден да подпомага изграждането на по- печеливш бизнес чрез елиминиране на блокажите и страховете, свързани с вземането на решения, нивото на подготовка, опита, парите и другите. На практика това е майсторският клас на онлайн програмите.

Какво те вдъхнови да започнеш работа като лайф коуч?

За пръв път чух тази дума в телевизионно шоу, наречено Starting Over( Ново начало). Няколко жени бяха избрани да живеят под един покрив, а целта им бе да променят живота си с помощта на консултанти по личностно развитие. Влюбих се. Работа, позволяваща да общувам с други жени и да им даваш съвети как да променят живота си из основи- това ми се стори най- страхотната професия на Земята. Тогава обаче бях само на двадесет и три години и дори не знаех къде да потърся подобен курс. Google още не беше на мода.
Няколко години по- късно на една гара в Германия разбрах, че „гаджето ми“ всъщност беше щастливо женен мъж. Разбиха се всичките ми мечти за живот с него. Това бе един отрезвяващ алармен звън, който ми показа, че беше време да подредя живота си. В онзи момент бях с наднормено тегло и дължах 40 000 долара, въпреки че едва печелих 100 000 долара годишно! Буквално бях затънала в калта до шия.
Обърнах се за помощ кум лайф коуч и тази жена промени живота ми. Малко след началото на съвместната ни работа тя се обърна към мен с думите: „Рейчъл, мислила ли си да станеш коуч? Животът ти е толкова интересен и независимо от всички трудности, сега ти си една успяла жена. От теб наистина ще излезе страхотен консултант по личностно развитие“.
Погледнах телефона си с изумление и отговорих: „ Полудя ли? Не мога  да бъда нечий консултант. Животът ми е хаос. Няма как да помагам на други хора да подреждат живота си, когато и моят е в безпорядък“.
 Тя се усмихна леко и каза: „ Е, не в момента, а когато всичко се нареди. Хората ще искат съвет от теб, защото приличаш на тях. Ще ти вярват, защото си човек от плът и кръв и знаеш какво означава да преодоляваш трудности, за да промениш нещо“. Това бе всичко. А се вкопчих здраво в тези думи и започнах бавно да изпълзявам от калта, превръщайки се в пример за много други жени. След около година вече посещавах специално обучение и получих сертификат за лайф коуч. Останалото е история.

Какво е твоето мото?

Сигурно ще те изненадам, но нямам мото. Главната ми цел е да служа на възможно най- много хора и всички да възхваляме Бог. Личните ми цели се променят. Не мисля, че имаме много и различни цели и голямата ни мисия всъщност е съвкупност от всички тях.

От какво се нуждаят жените, управляващи собствен бизнес?

Освен други успели дами, които могат да им предложат партньорство в бизнеса, те се нуждаят и от непоколебима самоувереност. Ако се стремите към по- големи печалби, ако искате да оставите следа след себе си, трябва да признаете собственото си великолепие. Доверете се на решенията си. Колкото повече самоувереност излъчвате, толкова повече ще ви вярват хората около вас.

Какво те вдъхновява в момента?

Жените на Ню Йорк. Прекарвам месец юли в родния си град. Заобиколена съм от толкова много удивителни, феноменални, мотивирани, амбициозни и забавни жени, че няма как да не бъда вдъхновена от тях.

Как се пребори със страха, когато започна работа по собствения си бранд?

Победата над страха е свързана не толкова с надмощието, колкото със смелостта да се изправиш срещу него. Всеки ден смело посрещам страховете си, които съпътстват част от моите постижения. Дори когато съм уплашена, аз действам. Научих, че когато се изправиш срещу страховете си, разбираш, че всъщност те не са толкова големи,, колкото са представите ти.

Какъв съвет би дала на жените, стартиращи собствен бизнес?

Самоувереността е мускул, който има нужда от ежедневни тренировки. Действайте дори когато сте уплашени, защото това ви прави по- уверени. А колкото по – уверени се чувствате, толкова по- печеливш ще бъде вашият бизнес.

 

Rachel Luna

Pin It on Pinterest

Shares