Дженифър Уолш

Дженифър Уолш, основател и главен изпълнителен директор на фирма Pride & Glory Ventures ( Блясък и слава)
Дженифър е ветеран в бизнеса на разкрасяването и притежава истинска съкровищница от познание и мъдрост.
Пригответе се за солидна доза вдъхновение, дами!
Дженифър е истински диамант!
 

Jennifer Walsh
Jennifer Walsh
Jennifer Walsh
Jennifer Walsh

Разкажи ни малко за себе си.

Откъде да започна? На 28 години  основах първата си компания, която се казваше Beauty Bar . Тогава не знаех как се управлява фирма, тъй като никога преди не го бях правила. Въпреки това бях посещавала бизнес училище и работих като гримьор за различни телевизионни предавания, филми, концерти и списания. Притежавах силата и енергията да направя нещо уникални  напълно различно от всичко, познато досега и така създадох Beauty Bar.

Какво те вдъхнови да започнеш да се занимаваш с бизнеса на разкрасяването?

Философията на компанията ми бе да създам място, на което могат да се открият уникални продукти за разкрасяване, а не масовите предложения в дрогериите и парфюмерията. Тогава, през 1998 г., много от хората не бяха чували за голяма част от продуктите, които продавах – като Philosophy, Fresh, Bliss, Bobbi Brown, Kiehl’s, La Mer, L’Occitane. Това беше далеч преди да отворя Sephora и Ulta и дрогериите тогава продаваха единствено Chanel, Estee Lauder и Clinique. Разработих бизнеса и концепцията си и това се превърна в първия в страната канал за различни брандове за красота. Имах магазин, уебсайт и седмично предаване по телевизията. Развивах компанията до 2010г., когато я продадох.

Какво е твоето мнение?

Никога не забравям, че всеки човек, когото срещнем в живот си, е част от моето лично пътуване. Винаги трябва да се отнасяме към хората, които срещаме по време на това пътешествия, с уважение, без значение от обстоятелствата. Хора, които си открил в миналото, изникват отново по пътя в твоето бъдеще по най- неочакван начин.

Как се справяш със завистта и съперничеството?

Тези чувства ще ви съпътстват цял живот, особено ако сте положително настроени. Очаквай те ги, но се изправяйте срещу тях. За мен са казали някои от най- ужасните неща, абсолютни лъжи, които обаче никога не са успявали да ме засегнат и наранят истински. Трябваше да спра и да проумея, че това е начинът на тези жени да се движат в живота – чрез негативизъм и гняв към собственото си съществуване и да проумея, че това всъщност няма нищо общо с мен Винаги съм обучавала своите подчинени на същото. Издигни се над нещата и никога не говори лошо за някого, дори хората да го правят за теб.

От какво се нуждаят жените, управляващи собствен бизнес?

Други позитивни жени. Знам със сигурност, че нямаше да съм тук, ако не бяха всички онези удивителни жени, които избрах да имам е живота си. Винаги мога да им се обадя за съвет, предложение, помощ. Винаги.

Как минава един типичен твой ден?

Дори не знам какво означава това „ типичен“. Тичам от офиса в телевизията, където правя предаване, говоря на публични изяви, срещам се с хора, които разработват линията ми, едновременно с това проучвам престижните колежи, като не забравям и да посещавам различни събития в областта на красотата, за да съм в час с нововъведенията и тенденциите в бранша.

Какво те вдъхновява в момента?

Моето лично пътешествие не вдъхновява. Всеки ден за мен е уникално различен. Благодарна съм и оценявам факта, че ежедневно се срещам с толкова различни хора от различни краища на САЩ и чужбина. Обожавам фотографията. Хората, които следят профилите ми във Facebook и Instagram, могат да видят пейзажите, които съм заснела. Това се превърна в мое хоби и дори някои марки ме наеха, за да снимам за тях.

Знаем, че съвсем скоро основа Pride & Glory . Можеш ли да ни разкажеш повече за този проект?

Да, благодаря ти за въпроса. Обявих създаването на Pride & Glory през есента на 2015г. Работих върху, така да се каже, ДНК- то на марката – върху това, как точно бих искала да изглежда тя – около година, преди да направя публичното съобщение за създаването й. За мен това е огромно предизвикателство. Pride & Glory е първата в САЩ кохерентна марка за лична грижа. Това означава, че създаваме продукти за баня и продукти за тяло за студентите и връщаме 20% от печалбата във всеки Център за млади лидери в университетите, с които работим. Ние сме официално лицензиран партньор на тези университети, което се постига изключително трудно.

Какво ти помага да останеш мотивирана?

Тръпката на усещането да създам нови неща и присъствието на невероятни хора около мен, които споделят нашата обща мисия, винаги ме държи високо мотивирана!

Какъв съвет би дала на жените, стартиращи собствен бизнес?

Никога не приемайте „ не“ за отговор. Винаги бъдете учтиви, но не позволявайте нищо да застава между вас и вашето призвание в живота!

Автор: Майя Атанасова

business 01

Pin It on Pinterest

Shares