Шерил Сандбърг

Когато настъпи моментът да се установиш, намери някого, който иска да бъде твой равноправен партньор. Някой, който мисли, че жената трябва да е умна, амбициозна и да има собствено мнение. Някой, който цени справедливостта и очаква или, още по- добре, настоява да поеме своя дял от задълженията у дома. Повярвай ми, има такива мъже и с течение на годините няма нищо по- секси от такава връзка.“
Шерил Сандбърг

Когато имаш собствен бизнес, романтична връзка може да се окаже нещо сложно. Някои мъже, особено онези, които са несигурни в себе си, се страхуват от успелите и независими жени. Когато срещнеш правилния човек, той ще те подкрепя, ще се грижи за теб и ще се гордее с постиженията ти, също като теб. За щастие аз си научих урока, като прекарах голяма част от младежките си години в срещи с мъже, които така и не разбраха защо не копнея за годеж, а за нещо по- различно.

Няма да забравя реакцията на приятеля си, когато му казах, че пиша първата си книга. Въпреки че тогава бях на двадесет и пет години и твърдо вярвах, че някой ден ще издам книга и заявявах това на висок глас. Имах големи планове и исках да ги споделя с най- близките си хора. Една вечер бяхме навън с приятели. Един от тях каза, че е чул, че пиша книга. Гаджето ми веднага започна да върти очи и  направи подигравателна гримаса. Няма да забравя ударната вълна от емоции, която ме заля тогава. Бях засрамена, унижена и по- мотивирана отвсякога.

Този момент се оказа повратен. Разбрах, че никога няма да се обвържа с мъж, който не се вълнува от мечтите ми. Осъзнах, че човекът до мен трябва да уважава амбициите ми, да желае да се развивам и да не се страхува от блясъка на моя успех.
Сега съм благословена с прекрасен съпруг, който не само ме подкрепя, но наистина вярва в това, което правя.

Пътува с мен винаги когато може, и изслушва всички мои щури идеи- дори оформя дизайна на книгите ми. Имам неговата подкрепа не само в работата ми, но и у дома. Той често мие чиниите, пере и пазарува. И прави страхотна кариера. Повярвайте ми, дами, както твърди и Шерил Сандбърг, такива мъже наистина съществуват. Тя е права, няма нищо по- секси от това.

Целунах доста красиви жаби и работих много върху себе си, докато се откажа от лошите момчета и драматичните изпълнения. Носи струваше. Когато си жена със собствен бизнес, няма причина да поддържаш връзка, която те тегли надолу. Имаш да вършиш толкова много неща и да се занимаваш с някоя отрепка не е сред тях.

Ако се налага известно време да си сама, нека бъде така. Ако означава, че отново ще тръгнеш по срещи, за да откриеш този, който ще върви до теб, докато градиш бизнеса си, нека бъде така. Просто си обещай, че никога, никога няма да бъдеш с човек, който не подкрепя напълно теб и твоите мечти.

 

Sheril Sandberg

Pin It on Pinterest

Shares