Консоле олицетворява кураж, страст и вътрешна сила. Тя е прекрасен човек , и споделяме нейната история.

Разкажи ни малко за себе си?

Казвам се Консоле Нишимве. Аз  съм автор, изнасям мотивиращи речи и съм сред малцината оцелели от геноцида над тутси през 1994г. в Руанда. Също така давам гластност на случващото се с жените в различните части на света.

Какво те мотивира, за да превърнеш личната си болка във вътрешно вдъхновение?

След като преживях един от най – жестоките геноциди в историята, почувствах, че трябва да се превърна в глас на хората, които бяха избити, и на онези, които по една или друга причина не могат да разкажат своята история.

Какво е твоето мото?

Мисията ми е да повдигам информационната завеса над случващото се с жените по света, особено в зоните на военни конфликти, където изнасилването се използва като активно оръжие, и да правя всичко възможно да го предотвратя.

Разкажи ни за твоята книга и от какво е вдъжновена.

Моята книга Tested to The Limit: A Genocide Survivor’s Story of Pain, Resilience and Hope (  До краен предел: Историята на една оцеляла от геноцид за болката, издръжливостта и надеждата) е за събитията от моя живот по време на и след геноцида срещу тутси в Руанда през 1994 г. Тя разказва за ужасните неща, които бяха причинени при мен, на семейството ми и на стотици хиляди други тутси от хора, които бяха твърдо решили да унищожават нашата етническа група. Също така книгата описва битката ми да се справя с факта, бях изнасилена и заразена със СПИН и да запазя позитивния си поглед върху живота, вярата и надеждата.

Как победи страха, за да напишеш тази книга?

Отне ми много време, докато победя страха си да не се превърна отново в жертва на онези, които извършиха геноцид в Руанда през 1994 г. Въпреки това след дълъг период, в който посещавах терапия и други форми на самолечение, успях да се преборя със страха и да го превърна в мотиватор. Започнах да пиша, за да разкрия ужасите, на които бях подложена.

От какво се нуждаят жените, управляващи собствен бизнес?

Трябва да вярват в себе си и в успеха си.

Кои жени те вдъхновяват?

Опра Уинфри, Мая Анджелоу, майка ми( мари – Жан Мукамвиза) и Малала Юсавзаи.

От какво още имат нужда жените?

Жените имат нужда от повече признание и защита от страна на властите ( правителствата) и от обществото като цяло. Те трябва да получават наравно с мъжете възможности за образование, напредък в кариерата и да бъдат по – уважавани.

Какъв съвет би дала на жените, стартиращи собствен бизнес?

Нека конкуренцията от страна на мъжете не ви плаши, тъй като с упорита работа и отдаденост вие можете да постигнете колкото тях, ако не и повече.
 
 

Konsole

Pin It on Pinterest

Shares