Ашлина Капоста, интериорен дизайнер и предприемач
Попийте малко от истината за придобиване на самочувствие, момичета, защото Ашлина Капоста го излъчва. И така насладете се!

Ashlina Kaposta

Разкажи ни малко за себе си.

Аз съм момиче на Ню Йорк и лос Анджелис, предприемач по душа, със страст към пътуването, изкуството и интериорния дизайн. Израснах в Остин, Тексас, в испано – унгарско семейство, така че имам възпитание с европейски привкус, което пък ми помогна да се откъсна от преследването на типичната „ американска мечта“ и да пожелая да следвам свой собствен път.

Какво те вдъхнови да създадеш The Decorista?

Бях много близка с дядо си, който искаше да стана писател. Самият той беше писател и фотограф, много творческа натура, и усещане, че съм наследила неговите гени. Когато той почина, изпитах усещането, че трябва да започна да пиша, но не знаех как, за Бога, да го направя; как да се превърна в писател. Затова се записах в училище по дизайн. След като гледах филма „ Джули и Джулия “, реших да създам блога за интериорния дизайн.

Какво е мотото на The Decorista и откъде идва то?

Мисията на моя блог еволюира с годините. Когато го стартирах, буквално станах обсебена от онлайн медиите. Стоях будна до 3 ч. през нощта, следях блоговете на други хора, учех се да пиша код, четях за SEO и т.н. Когато видях какво правят и какво не правят много други хора, се вдъхнових от нишата, която не беше заета. На света съществуваха безброй блогове за декор и интериорен дизайн, но нямаше нито един, посветен на темите, за които аз исках да говоря – изкуството да създаваш великолепен стил в дома си и усещането за бляскав живот. Просто имах усещането, че гласът ми трябва да бъде чут. След няколко години, в които „ настройвах тембъра си“ – което се постига с непрестанно писане – установих, че моята мисия е да помагам на хората да обичат мястото, на което живеят. Силно вярвам, че начинът на живот в дома си, се отразява на нашия дом и начинът, по който живеем е дома си, се отразява на живота ни извън него.

Имаш ли усещането, че балансираш успешно между работата и личния живот? Ако да - как успяваш да го постигаш?

Не, тъй като съм изключително отдадена на това, което правя. Казват, че ако обичаш работата си, няма да ти се налага да работиш никога – чувствам се точно по този начин. Дори когато съм със семейството и приятелите си, аз непрекъснато говоря или обучавам другите на тема дизайн, изкуство, дом и др. Това е начинът, по който се свързвам с тях. Разбира се, наложи се да положа усилия, за да успея да впиша и семейството си в ритъма на работата и да се погрижа нещата да се получат. Някъде по средата на кариерата си изведнъж усетих, че отдавна съм загърбила грижата за себе си. Поставях всеки друг на преден план, поради което имах нужда да се грижа повече за самата мен. Нищото, което всяка от вас може да направи, е да отдели десет минути сутрин, да запали една свещ, да медитира пет минути у да прекара пет минути в четене на списания. Това променя целия ми вътрешен баланс.

От какво се нуждаят жените, управляващи собствен бизнес?

Да познават себе си. Осъзнах, че през живота си винаги съм търсела одобрение от другите за това какво трябва или не трябва да правя. Нещата не би трябвало да стоят по такъв начин; човек трябва да остане насаме със себе си, да постои в тишина и да се вслуша е онова, което идва отвътре, от неговите собствени емоции, чувства, преценки. Израснала съм в голямо семейство, в което личните чувства и мнение нямаха голямо значение. Трябваше сама да се науча да поощрявам своите вътрешни емоции и да се чувствам комфортно със собственото си мнение. Вярната перспектива, верният поглед към себе си е от ключово значение за успеха.

От какво още имат нужда жените?

Себепознание и състрадание.

От какво нямат нужда жените?

Непрекъснато да се сравняват една с друга, както и от страховете си.

Какво те вдъхновява в момента?

Вдъхновяват ме приятелите ми. Срещите  ми с приятелки, които имат предпочитания и интереси, близки до моите, винаги са ме вдъхновявали. Обожавам да водим задълбочени разговори по женски за случващото се в живота ми. Това ми дава свеж поглед върху нещата и понякога ме зарежда с нови творчески идеи.

Какъв съвет би дала на жените, стартиращи собствен бизнес?

Давайте смело напред. Не си поставяйте бариери зареди притеснения какво биха си казали или помислили другите. Създайте си лични мантри, които да ви помагат да се движите напред. Наемете си лайф коуч. Медитирайте. Направете си „ Дъска на желанията“.. изкарайте няколко полезни курса. Запознахте се с личностния брандинг.

Автор: Майя Атанасова

Pin It on Pinterest

Shares