Александра Улф

Aко използвате социалните мрежи, за да промотирате бизнеса си, сигурно знаете за движението BossBabe. Кратко търсене в Instragram ще ви представи стотици хиляди постове под популярното име, създадено от Александра Улф. Целта на BossBabe е да подкрепя, да вдъхновява и да образова съвременната бизнес дама. Мрежата е създадена в чест на женската сила и големите мечти.

Интервю с Алекс създател на  BossBabe и се пригответе да подчертаете някои от съветите, които тя ни предлага- те са малки съкровища и наистина добри.

Alexandra Ulf

Разкажете ни малко за себе си.

Аз съм просто едно гордо момиче на новото хилядолетие, което харесва възможностите за развитие на богатите жени. Израснах в Бруклин, Ню Йорк с баща гей, който ме научи, че мога да бъда всичко, което си пожелая. Наистина, налагаше ми и някои ограничения, но аз измислих свои правила.

Какво те вдъхновява да създадеш движението BossBabe?

Това, което ме вдъхнови, беше самотата ми по пътя на жена предприемач. Усещах, че не мога да се впиша в средата на успелите дами заради начина, по който изглеждах и обличах. Все пак бях по- млада и си позволявах малко повече блясък. Исках да направя място е света на бизнеса и за младите, креативните и различните жени.

Каква е мисията на движението BossBabe?

Нашата цел е да подкрепяме, да вдъхновяваме и да учим амбициозните жени на двадесет и първи век как да живеят добре, докато развиват успешен бизнес.

Ти си жена, която не е навършила тридесет години, а притежава собствен бизнес. Какви бяха предизвикателствата пред теб?

Родителите ми са завършили колеж и работят от девет до пет. Беше ми трудно да „Разкрия“ пред тях идеята си за собствен бизнес. Казвам да „разкрия“, защото дълго време усещах, че трябва да се крия. Моят баща намираше амбициознните ми цели твърде рисковани и незрели. Отне ми доста време да свикна с идеята, че няма да получа неговата подкрепа за живота, който исках да имам. Това са ограниченията, за които ви споменах преди малко.

Как се справяш със завистта и съперничеството?

Учили са ме, че най- добрият начин да управляваш бизнес е като се разграничиш от емоциите си. Не можете да приемете нещата лично, а щом е дошъл момента да оптимизираме продажбите си или да получите обратна връзка. Бизнесът дава стойност в замяна на стойност. Ако сте твърде емоционални, може да възпрепятствате своя напредък и да остане с впечатление, че не сте в състояние да управлявате своята компания.

Разкажи ни как започва денят ти.

Е, ако успея да устоя на изкушението да взема в ръка телефона(ставам все по- добра в това), първо влизам под душа. Независимо от това колко ти е зле, душът винаги предлага перфектното освежаване. След това се моля. Щом произнеса на глас своята благодарност и изразя очакванията си, се чувствам много по- уверена.

Ти си сътрудничиш с много жени и ги промотираш. Какво те накара да правиш точно това? Помага ли ти в живота и бизнеса?

Живеем във времена, в които е важно да споделяш. Ако не работим съвместно с други брандове, дейността ти става много по- трудна от необходимото. Именно сътрудничеството помага на BossBabe да достигне до различни групи жени, които се нуждаят от нашите услуги и ги ползват. А откакто затвърдихме и присъствието си в интернет, даваме отлична възможност на останалите предприемачи да представят себе си бързо и достатъчно мащабно в онлайн пространството.

Как се справяш със страха?

О, Боже! Добрият стар страх, а? Е, когато усетя че в мен се надига страх, се обаждам на ментора си. Той ме поставя на мястото ми и ми припомня,, че губя ясна визия и се поддавам на илюзии. Вярвам, че всичко, което би могло да се случи тук, вече е било факт в някое друго измерение и от нас зависи кой сценарий ще изберем. Лично аз стоя далеч от страховитите сюжети.

Какъв съвет би дала на жените, стартиращи собствен бизнес?

Да, предубедена съм, но ще им кажа да следват BossBabe в социалните мрежи. Това дава страхотна мотивация, дори на самата мен. Трябва да остане в играта, защото, ако не успеете, ще пропаднете обратно в света на посредствеността.

Автор: Майя Атанасова

business 01

Pin It on Pinterest

Shares