Кейти Уилкокс

Кейти Уилкокс, изпълнителен директор на Healthy is the New Skinny
( Да си здрава е по- модерно от това са си слаба)

 Като жена, която почти цял живот се е борила за добрия си външен вид, ми е трудно да ви опиша какво вдъхновение е за мен Кейти Уилкокс и нейната марка Healthy is the New Skinny.

Кейти е модел и години наред е водила битки с острите критики и наложеното мислене от медиите схващане, че красотата се крие единствено в перфектните мерки. Тя създава Healthy is the New Skinny (HNS) с цел да помогне на жени с различни размери и форми да се чувстват удобно в телата си, и най- вече да докажат, че ние, жените, притежаваме много по- ценни качества от външния си вид. Посещаваме често страницата HNS в Instagram, за да получа доза вдъхновение и да си припомня, че днес наистина да си здрава е по- модерно от това да си слаба, че от значение е не как изглеждаме в бански костюм, а как се отнасяме към телата си.

Katie Wilcox
Katie Wilcox
Katie Wilcox

Разкажи ни малко за себе си

Аз съм свободен дух, който обича истината и водата. Творец съм и сама управлявам своя бизнес. Мисията ми е да вдъхновявам жените. Когато са млади, те представляват най- истинската си форма на любов на Земята, а после този дух умира. Искам да го спася, защото когато обичаме себе си, ние можем да обичаме и света. Ето защо всяка сутрин ставам и започвам да правя това, което ми харесва.

Кое те вдъхновява да станеш модел?

Шоуто Следващия топ модел на Америка. Осъзнах това, когато започнах да разпитвам различни момичета за причината, поради която искат да станат модели. Отговорите им доста си приличаха. „Хората твърдят, че трябва да стана модел“. Или „Изглежда забавно“. Или“ Обичам да се снимат“. Разбрах, че „мечтата“ да бъдеш модел е програма, която предлагаме на младите жени, за да им дадем усещане за стойност. Мисля, че моята програма е „инсталирана“ чрез шоуто Следващия топ модел на Америка. Чудя се дали, ако тогава бях гледала предаване за жените в бизнеса, нямаше да искам да стана топ мениджър вместо топ модел?

Какво те вдъхновява да създадеш Healthy is the New Skinny?

Разбрах, че животът на моделите не е такъв, какъвто ни го представят в рекламите. Бях оценявана по- високо, когато здравето ми бе разклатено. Имах най- много работа като модел на дрехи за по- едри жени, когато тежах 90 килограма и носех четиринадесети размер, въпреки че тези килограми не бяха нормални за моя ръст. Днес съм в отлична форма, 74 килограма и напълно здрава, но въпреки това трябва да сваля още 22 килограма, за да стана модел с „ нормални“ мерки. Всичко това ми изглеждаше безсмислено и започнах да вниквам по- дълбоко в проблема. Започнах да си задавам въпроса: „ Защо не разрешават на моделите да бъдат здрави?“ Говорих с различни момичета и чух едни и същи оплаквания. Винаги карат моделите да отслабват, без значение кой размер дрехи носят. Самата аз попаднах в този капан. След като свалих осемнадесет килограма по абсолютно здравословен начин, ми казаха, че съм твърде слаба за модел на дрехи за едри жени. Тогава се опитах да сваля още килограми, за да стана модел със стандартни мерки, но това бе физически невъзможно за моето тяло. От този момент започнах да изучавам ефекта на твърдението, че „ красивите жени са слаби“ върху психиката на момичетата и на жените като цяло. Знаех, че трябва да направя нещо, за да го променя. Така създадох Healthy is the New Skinny.

Какво е твоето мото?

Искам да накарам младите момичета да разберат, че не е необходимо да са топ модели, за да бъдат обичани и ценени. Това е лъжа, която ни продават медиите. Дълго време и аз вярвах в нея, докато не осъзнах, че съм умна, талантлива и способна да бъда много повече от това да съм просто красива. Всяка една от нас е силна. Не физически, а благодарение на съзнанието, страстта и любовта, с които сме родени като жени. Нека перфектното тяло да не бъде сдинствената ни цел. Нека да спрем да дискутираме какво означава да си „ секси“ и желана от околните. Животът ни ще се промени завинаги, ако осъзнаем, че сме нещо много повече от едно тяло. Истинското вдъхновение извира от душата и размера на ханша, дънките или сутиена ви няма никакво значение. Открийте истинското си Аз. Само така ще имате шанс да възвърнете свободната си воля и да мислите за себе си. Това е най- големият подарък, който можете да получите. Той ви предлага възможността съзнателно да изграждате своята личност и да възприемете тялото си като физическо проявление на истинската си същност.

От какво се нуждаят жените, управляващи собствен бизнес?

Смятам, че това зависи от плановете ти. Ако единственото, към което се стремиш, е печалба, нямам какво да ти кажа. Моят бизнес е рожба на неоспоримата ми страст. В началото работих без печалба цели три години. Това означава, че всяка сутрин се събуждах и се скапвах от работа, без да получа и цент! Вложих в бизнеса си всички средства, спечелени от работата ми като модел, защото вярвам в посланието си в това, което правя. Силното желание ме крепи в дългите и тежки дни, когато съм подложена на силен стрес, и в миговете, в които съм готова да се откажа. Ако имаш собствен бизнес или искаш да изградиш такъв, се приготви за дните, в които казваш: „Майната му“. Трудно е. Ако не бяха огънят в душата ми и любовта към работата, щях да съм се предала много отдавна. Те са онова, без което не мога да си представя живота, а още по- малко бизнеса си.

Как минава един твой ден?

Всеки ден е различен! Съпругът ми и аз се занимаваме буквално със всички- прически, грим, фотосесии, редактиране, графики, видео заснимане, монтаж, публични изяви, финанси, заплати, управление на персонал и т.н. Списъкът със задачи е безкраен, но ние харесваме точно това. Живеем известно време в Палм Спрингс и ако се налага, прекарваме част от седмицата в офиса ни в Лос Анджелис. И така, в рамките на един стандартен ден, след като станем, аз пиша постове на фирмени страници в Instagram. Отиваме до Starbucks за обичайното си кафе. Прибираме се у дома, изпращаме имейли и правим всичко, което е планувано за деня като монтаж на клипове и фотографии, работа по сайта ни, графичен дизайн и други. От време на време си почиваме край басейна. След това приготвям здравословен обяд и отново се залагаме за работа. Понякога денят ни е много дълъг. Като всички творци и ние нямаме стандартно работно време. Но сме щастливи, че всеки ден правим нещо различно и ново.

Какво те вдъхновява в момента?

Бизнесът ми се развива и това наистина ме вдъхновява и мотивира. Трудно ми е да обясня какви са последиците върху съзнанието след тринадесет години работа като модел. Но то наистина се изкривява и подсъзнателно вярваш, че красотата ти е единственият актив, който притежаваш. Работих упорито, за да разруша този модел на мислене, и мисля, че вдъхнових хората около мен. Колкото повече научаваме за медиите, рекламата и начина, по който ни манипулират, толкова по- силни ставаме. А щом установим връзка с тази вътрешна сила, желанието ни да сме слаби изчезва. Не съм родена да бъда единствено красива, слаба и тиха и затова съм нещо много повече от модел. Осъзнаването на този факт промени живота ми.

Какъв съвет би дала на жените, стартиращи собствен бизнес?

Не  чакайте да развиете идеята си до съвършенство. Ще я промените милион пъти. Не чакайте перфектното съдържание. Никой не му обръща внимание, когато стартирате. Не чакайте идеалния момент. Просто започнете. Сега е точното време за това. Направете първата крачка. По- късно, докато се учите и се развивате, бизнесът ви ще се превърне в това, което искате. Познавам много хора, които цял живот чакат идеалния момент и пропускат възможности. През последните пет години пет пъти променях сайта на Healthy is the New Skinny! Да, и той става все по- добър. Бизнесът ви няма да израсне, ако не посеете семето. Не чакайте, А действайте. Перфекционизмът така или иначе е скучен.

Автор: Майя Атанасова

Katie Wilcox
business 01

Pin It on Pinterest

Shares