„След близо 20 години в транспортния бранш, почувствах, че е дошло време за промяна“ – интервю с Десислава Василева, собственик на RelaxinVarna Appartments

Винаги съм гледала на себе си като нa силна жена, която може да се справи с всичко. Бях движена предимно от мъжката си енергия. От скоро търся друг път към себе си и моята женска природа и това ми търсене ме доведе в Дамски бизнес клуб BMlady.

Любимата ми дума е „добротворец“ и много искам приятелите ми да могат да я използват и за мен. Включвам се в различни каузи и се опитвам да въвличам и семейството и приятелите си в тази идея.

Обичам да чета книги. Художествена литература. Последните години се интересувам от бизнес и личностно развитие и чета книги с такава насоченост. Мечтая да пътешествам. Да прекарвам времето си на различни места по света, да опознавам чужди светове и култури. Никога не са ме привличали масовите дестинации като Дубай, Малдивите, Бали и други подобни. Но мечтая да посетя Индия, Виетнам и Камбоджа, например.

Още щом завърших университета, имах късмета и възможността да стана част от една интересна професия. Първата ми работа беше в транспортния бранш, по професия съм спедитор. Работех с фирми от цяла Европа и Иран. Всеки работен ден се характеризираше с това, че беше различен от предходния, изключително интересен и не на последно място – напрегнат. Работата на спедитора е много натоварена и е свързана с високо емоционално изтощение.

След 20 годишен професионален опит в транспортния бранш, насочих енергията си към индустрията на гостоприемството. И вече няколко години създавам преживявания на хората, гостуващи във Варна.

Desislava Vasileva
Desislava Vasileva
Desislava Vasileva
Desislava Vasileva

Как взехте решението да се занимавате с отдаване на апартаменти под наем?

След близо 20 години в транспортния бранш, почувствах, че е дошло време за промяна. Запитах се какво ми липсва и какво наистина би ме направило щастлива сутрин. Нещо, което наистина ще ме зареди с енергия и мотивация и ще осмисли работния ми ден. След една невероятна семейна екскурзия през цяла Европа, разбрах, че искам да предизвикам себе си и да създам свой собствен бранд в сферата на туризма.

Какви апартаменти предпочитат вашите клиенти?

Гостите ни са семейства, соло пътешественици и бизнес пътуващи.
Всички те предпочитат апартамента да е удобен, комфортно обзаведен и оборудван с всичко необходимо. За всички тях е важно центъра и плажа да са в близост. 
Апартаментите за гости са предпочитани поради няколко причини: усещането за дом, повече пространство, ако са семейство или с приятели, възможност за приготвяне на домашна храна и не на последно чувството за свобода – не е необходимо да се съобразявате с график за хранене, почистване и т.н., може спокойно да се насладите на време за себе си, нощни забавления и късно събуждане.

Какви удобства предлагате на вашите клиенти?

Във всяко жилище сме вложили частица от себе си. Има много креативност и творчески момент в това да създадеш място, където гостът да се усети уютно и удобно като вкъщи.
Апартаментите, които предлагаме са комфортно обзаведени, с всичко необходимо за кратък и по – дълъг престой. Намират в центъра на града. Туристите са на метри от пешеходната зона, заобиколени от историческите и културни забележителности на Варна, в близост до градските плажове.
Създали сме удобства и за бизнес пътуващи – кът за работа, бърз интернет, онлайн плащане и система за самонастаняване. Тъй като апартаментите са в самия център на града, предлагаме и възможност за паркиране.
За нашите гости сме създали всички удобства, за да се чувстват като у дома си.

Какво ви отличава от другите фирми, отдаващи апартаменти под наем?

Пазарът в тази сфера е голям, но това, която ни отличава от конкурентите ни е индивидуалния подход към всеки клиент.
Ние сме решение за така наречените импулсивни туристи.
Налага се да тръгнете за Варна още утре, не е необходимо да се лутате в интернет и да прозвънявате различни телефони, за да намерите нещо подходящо за престоя си в града. Единственото, което трябва да направите е да ни се обадите, за да провеите в кой апартамент, ще ви настаним. Апартаментите ни се намират на близко разстояние един от друг и са подходящи и за по- големи семейства или приятелски компании, които не искат да се разделят през деня, но предпочитат да се насладят на уединена обстановка през нощта.
Посрещаме всички гости като туристи и ги изпращаме като приятели.
Ние превръщаме преживяванията им в спомени!

Какво харесвате най-много във вашата работа? Какво ви вдъхновява, мотивира?

Бизнесът с гостоприемството е НЕЩОТО, което ме вълнува в момента. При тази работа не мога да загубя креативността и вдъхновението си вследствие на рутината, която се изгражда на дадено работно място. Защото работното ми място е в главата и в сърцето ми.
Занимавам се с нещо, което обичам. Обичам да срещам нови хора, да ги посрещам в апартаментите, които съм подготвила за тях, за да се чувстват уютно като у дома си. Обичам да ги изпращам и да виждам усмивките на лицата им. Работата ми е удовлетворяваща и намирам смисъл в това, което правя. Чувствам, че това, което върша е значимо за самата мен и за околните.
Знам, че съм на прав път!

Бихте ли ни дали съвет, как да декорираме нашия дом?

Тенденциите в интериора са към използване на дърво, стъкло и естествени материали. Набляга се на зеленина и светлина в пространствата. Минимализмът е популярен стил, особено в това време на прекомерна консумация. Целта е да се обградите само с вещи, които съзнателно сте избрали и ви правят наистински щастливи. Аз съм превърженик на т.н.арт хюга стил – скандинавско изкуство да живееш уютно. Хюга не се крие във
вещите, а в атмосферата и усещанията. В близостта ни с тези, които обичаме. В чувството за дом, уют и сигурност.

След 5 години RelaxInVarna Apartments ще бъде автентичен и разпознаваем бранд не само в България. Искам да създам преживявания на гостите ни, които ще си спомнят с усмивка дълго след това. Имам много идеи как това да се случи.
Клиентите ни ще планират престоя си при нас с нетърпение.

Desislava Vasileva

Pin It on Pinterest

Shares