MG ATELIER

Ето че вече е май – зелен, топъл и непостоянен, с вкус на ранни череши и ароматни ягоди! Месецът, в който слънцето грее все по-силно, а пролетта разгръща пълния си потенциал и като майстор художник рисува дивни картини и цветни пейзажи.
Месец, който събира в себе си много празници, прекрасни емоции, усмихнати хора и повече време навън заедно.

Ето защо реших да се възползвам от почивните дни в началото на май, за да се впусна в пролетно приключение сред природата в търсене на уединение и творческо вдъхновение.
А точното място за това, са митичните Родопи.                                      

Mayski vduhnoveniq
Mayski vduhnoveniq
Mayski vduhnoveniq
Mayski vduhnoveniq

Родопа планина

Родопа планина е една oт нaй-зaшeмeтявaщитe планини в България и не само –  огромна, красива, потайна и древна. Тя е пропита с тaйнcтвeнocт и миcтиĸa, нeoбяcними зa xopaтa.

Можем да обикаляме из тях с месеци и пак да откриваме нови места, които да ни изненадват със спиращи дъха гледки и богата история.
Можем да отправим своя взор към тучните поляни в най-разнообразни и невиждани зелени нюанси, където се редуват тъмни вековни иглолистни гори, стръмни канари и живописни каньони.

А точно  там високо в планината, точно под връх Алада, се намира едно малко селце, притихнало в склоновете на голямата планина, в която има една особена и необяснима за мен атмосфера, а всеки ден е вълшебен и различен.

Обичам  времето рано сутрин, когато поглеждайки навън, виждам селските къщи забулени в мъглата, побеляла от хладината на нощта и магията, когато минути по-късно  лъчите на слънцето обгръщат с топлата си прегръдка селото и го събуждат за живот в новия ден.

Обичам да слушам вятъра, който кара гората да танцува със свой собствен ритъм и избуялите треви по планинските ливади, рисуващи движещи се картини под неговия порив.

Обичам звука от пукащите дърва в старата селска печка, аромата на пушек и  вкусът на родопските ястия, приготвени на нея.

Обичам да слушам песента на щурците и жуженето на неуморните и работливи пчели, да седя на дървената пейката под старата смокиня и в компанията на чаша ароматно кафе да оформя и „облека“ идеите си върху листата в работния дневник.

Точно тук сред природата в сърцето на великата планина аз намирам спокойствие и черпя вдъхновение за бъдещите си проекти. Вдъхновение, което ме изпълва с ентусиазъм и запалва онова приятно и някак странно пламъче в душата, което откривам в  малките и обикновени неща от живота.
 

Редове посветени на митичните Родопи

А на всички вас, които четете моите майски вдъхновения, желая настроение, ентусиазъм, творчески и душевен подем с редовете, написани от feia (Вилдан Сефер) и посветени на митичните Родопи:

Изтъкана от легенди –
сгряваща с мистична светлина,
пази тайни съкровени
гордата Родопа планина.
 
Пее слънчева Родопа
песни за любов и красота.
И, докосната от Бога,
сякаш мери ръст със вечността…“

До следващия път с Историите от шареното ателие
Автор: Маргарита Гигьова

Майски Вдъхновения
Майски вдъхновения

МГ ателие ЕООД / MG atelier LTD

Гр. София, район Панчарево,

ул. „Самоковско шосе“ 163

e-mail: mg.atelier2016@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/MGattelierr

Instagram: https://www.instagram.com/mgattelierr/

 

business 01

Pin It on Pinterest

Shares