Шареното Ателие

Мили приятели, съдбата и по-конкретно срещата ми с Майя – Основател на Дамски бизнес клуб BMLady, отреди да ви напиша първата си „статия“ през февруари. Сложих кавичките, защото в никакъв случай не претендирам за журналистически опит или писателско вдъхнивение, нито се заблуждавам, че точно тези редове чакахте да прочетете и след тях вече изобщо, ама изобщо няма да сте същите….

Разбира се, че не, просто откликвам на поканата на Майя да споделя някои от историите на Шареното Ателие, с които се надявам да ви разсея приятно, а защо не и да ви провокирам да споделите свои такива.

И така – Февруари. Не знам за вас, но моите асоциации за този месец задължително и веднагически са свързани с Вино, Любов, Шоколад, Рози, Сърца, Чаши, Бутилки, Романтични Послания и Оригинални Наздравици. И така всяка година. Във всеки един февруарски ден. По принцип винаги украсявам ателието в синхрон с текущия сезон и празниците в него. Това ми помага да се попотя в духа и символиката на месеца или празничния повод, за който ще изработвам дадена дреха, аксесоар или подарък. Сега например, около мен е пълно с най-различни сърца и Валентинки, опаковки и декорации за вино, романтична дантела, рози от филц, любовни панделки, елегантни  сетове за вино за двама и какво ли още не, все в този винено-любовен дух (дъх, ако предпочитате).

Ето, много от вас (или поне тези, които все още четат това) вече се усмихват снизходително на поредния банален текст на тема любов и вино, вино и любов. Бързам да ви успокоя, няма да се впускам в разсъждения относно кой точно празник трябва да празнуваме, защо изглежда, че се обичаме само през февруари и т.н., и т.н. Тези теми вече са разнищени до последния конец. Само ще ви споделя, че преди няколко дни при мен дойде клиентка с поръчка за валентинка и в хода на разговорите ни за материал и дизайн стана ясно, че всъщност дамата я иска от името на сина си, тийнейджър!!! Да, три удивителни, защото в този неспокоен виртуален свят, в който някак идеята за празниците е сведена до статус в социалните платформи, до абревиатурно съобщение в някой от чат каналите, едно младо момче избира да подари валентинка на някого…

Можете да си представите вълнението, с което я изработих, докато я правех, постоянно си мислех за важността на този жест, за радостта която ще донесе – и на даващия, и на получателя. Може би тази валентинка ще е очаквано потвърждение на младежки трепет и споделени усмивки. А може и да е приятният гъдел на нещо ново и неочаквано приятно, за което някой все още няма представа. Всъщност може да е много други неща. Във всеки случай това е историята на едно от изделията ми през този Февруари, която избрах да ви разкажа.
И тъй като това вдъхновение не ми даваше мира няколко дни и особено нощи, реших да последвам примера и да направя по една валентинка с лично послание от мен за всеки от семейството.

Пожелавам ви прекрасен Февруари!
Марго от MG Atelier

Автор: Маргарита Гигьова

Istoriq na
Istoriq na
Istoriq na
Istoriq na
Istoriq na
Istoriq na

Pin It on Pinterest

Shares