Когато бизнесите се управляват от смели, амбициозни и изпълнени с идеи дами, резултатите са повече от добри. Срещаме ви с Маргарита Николова от гр. Варна – собственик на „Манджера“. Заведение без аналог, единствено по рода си с богат кулинарен асортимент. Какво сподели с нас Маргарита – в следващите редове. 

Margarita Nikolova
Margarita Nikolova
Margarita Nikolova
Margarita Nikolova

Маргарита, изключително ни е приятно да запознаем аудиторията с теб. Разкажи ни за себе си и своят бизнес.

Казвам се Маргарита Николова, амбициозна майка на две деца, студенти в престижни университети.  Занимавам се със собствен бизнес от 27 години, последните пет от които развивам собствена семейна концепция за хранене, наречена Манджера. Тя носи особен принос в домовете на нашите клиенти и по един фин начин ние присъстваме редовно на трапезата на варненеца.

Как се роди идеята за "Манджера". Каква е концепцията,която следвате?

За да гарантираме високо качество на крайния продукт, ние произвеждаме всичко, което продаваме. Ето това прави тази концепция особено уникална. Идеята съвсем не беше спонтанна. Тя се развиваше в продължение на няколко години. Искахме да постигнем нещо, което да е полезно на хората и същевременно да няма аналог на пазара. Това разбира се е нож с две остриета, защото се оказа, че клиентите обичат да има рамка, в която да те впишат и да асоциират новите идеи с нещо вече съществуващо. Ето защо ни отне години, за да наложим марката на пазара и да приучим клиентите, че може да приютим толкова много дейности под един покрив.

Какво ви отличава от останалите заведения и кое прави уникална за гр. Варна "Манджера"?

В Манджера всеки ден готвим 18 топли ястия, две супи, 12 студени предястия, разядки и салати. Манджера пекарна е известна в нашия град с уникалната домашна погача с неповторим вкус за повод и без повод, козунаци по специална рецепта от нашите баби, селски хляб от едно време без подобрители, ръжен и лимецов хляб с квас, както  и собствен прочит на ръчно точени банички, кифли с чисто масълце и още вкусни печива. Както и непрекъснато надграждаме с нови предложения спрямо вкуса и предпочитанията на клиентите. Манджера сладкарница ще ви изуми с над 24 вида торти, оформени в нов ултрамодерен каталог за поръчки. Нашите предложения са доста различни от тези, които се предлагат в града и имат фенове не само във Варна. За специалните си поводи вие поръчвате от нашия кетъринг каталог и изумявате гостите си със стил и разнообразие. Всичко това дава един завършен образ на концепцията Манджера .

Предизвикателствата в бизнеса са ежедневие. Кои са твоите?

Предизвикателствата в бизнеса са ежедневие. При нас те варират от дребни камъчета по пътя до едри непробиваеми канари. Е, полагаме сизифовски труд, за да осъществяваме мечтата си, но с малки стъпки бавно и постепенно постигаме целите си.

Намираш ли време за почивка и как обичаш да релаксираш?

Обожавам активните почивки! Разходка в гората, в планината, маршрути по пътеки, катерене, ски, плуване, колело са ми любимите занимания, а също и занимания с изкуство  – слушане на музика, посещение на концерти, кино фестивали, театър, опера и балет! Срещите с приятели ме зареждат, вдъхновяват и ме мотивират да постигам целите си.

Кои са новите хоризонти пред теб?

Най-хубавото предстои! Виждам прекрасни нови хоризонти за нашия проект!
На първо време ще се заемем да достигнем до повече хора посредством собствена доставка. Това е огромно предизвикателство, което много хора очакват. Освен това планираме да разширим отделните дейности и да станем още по-достъпни до хора в други квартали на града. И не на последно място предстои да стъпим и в други населени места.

Бизнес клуб BMLady по презумпция е интересна компилация от дами със сходни интереси и занимания. Той е възможност за запознанства и контакти както на професионално, така и на личностно ниво. Предизвикателство е да попаднеш сред толкова колоритен състав, да те приемат такава каквато си и да продължиш да се развиваш с още по-голям устрем.

Margarita Nikolova

Още за Манджера:
Web site: https://mangera.bg/
FB: http://https//www.facebook.com/mangera.bg/

Pin It on Pinterest

Shares