Люба Просеникова

 Светът на бизнеса е отворен за млади, трудещи се хора, които желаят да постигат успехи, да помагат на другите и да правят света по – добро място за всички нас. Днес ще ви срещнем с Люба Просеникова от гр. Варна  – консултант недвижими имоти към Imoteka. Какъв е пазарът на недвижими имоти, с какво може да ви бъде полезна Люба и още, прочетете в следващите редове:

Luba Prosenikova
Luba Prosenikova
Иглотерапия Варна
Иглотерапия

Люба, много е приятно да срещнем млад и амбициозен човек като теб. Разкажи ни как реши да започнеш да се занимаваш с тази професия?

Като повечето млади хора след завършване на университет срещнах доста препятствия при намиране на работа. Липсата на опит се оказа основна пречка и дълго се лутах и търсех работа. Започнах в сферата като технически секретар по заместване на моя приятелка, която излезе в майчинство. След като тя се върна в офиса известно време се занимавах с покупко-продажба на земеделски земи, след това в продължение на две години отговарях за цялата дейност на офиса, в който работех, но винаги ме е привличала динамиката и безкрайните възможности, които предлага професията на консултант на недвижими имоти.

На какви услуги могат да разчитат твоите клиенти - настоящи и бъдещи?

Индивидуалният подход към всеки един клиент е в основата на моята работа при посредничеството на сделки с недвижими имоти. Използвам богат асортимент от маркетингови подходи в своята реклама, за да мога да бъда максимално полезна на продавачите и техният имот да стигне до широка публика. Относно купувачите и търсенето на техния идеален дом ми помага богата база данни, с която работя и контакти с много колеги от други компании. Това е само началото, след това идват обработка на документи, проверка на имотите, консултиране за ипотечни кредити, изготвяне на договори, подкрепа през целия път от първия оглед до момента, в който се предават ключовете. Понякога има случаи, в които клиентите имат нужда от различна консултация свързана с недвижими имоти и след приключване на сделката, тогава отново съм на среща. Специално за инвеститорите  – предпремиерни продажби на най-новите сгради в града преди да бъдат в реклама. Бъдещите услуги според мен в сферата ще бъдат насочени все повече към видео огледи и сделка от разстояние, които се случват и сега, но повече са като изключение.

Пазарът на недвижими имоти е изключително динамичен в момента. Какъв е според теб профилът на съвременният купувач?

Купувачите също са изключително динамични и се променят с ритъма на пазара. Не бих могла да обобщя под един профил клиентите. Всеки има различни нужди, свързани с локация, площи, етажност и още много параметри, които са важни за тях. Главното за мен е да разбера какво е водещо за покупката на клиента, за да мога максимално бързо и лесно да открия неговия нов дом.

Човек винаги може да се развива и да учи нови неща. Какви са твоите бъдещи цели и планове?

Желанието ми да бъда по-добра в своята професия и в отношенията ми със семейството, приятелите и клиентите, е една от движищети ми сили.

Успяваш ли да почиваш ефективно и какво най - много ти доставя удоволствие?

Това да се грижа за себе си, като спортувам и уча, да придобивам нови знания и умения, ми доставя удоволствие. Времето прекарано с любите хора във вълнуващи пътешествия също ми е много любимо.

С какво те спечели Дамски Бизнес Клуб BMLady и какво откри в Клуба?

Вдъхновяващите жени, които успяват успешно да балансират между професията, която са избрали и личният си живот. Позитивната среда и възможността да се срещам с дами, които искат да се развиват и да бъдат полезни на семействата си и обществото. Всеки път след срещите на клуба си тръгвам заредена и мотивирана.

Още за Люба Просеникова и нейната дейност:
FB: https://www.facebook.com/lubaprosenikova

Pin It on Pinterest

Shares