ШАРЕНОТО АТЕЛИЕ

Ето, че Април дойде! С вълшебни пролетни ветрове – цветен, красив и омаен!

Месецът, в който „се отваря“ пролетта и се разгръща в пълната си прелест! Моят месец, в който празнувам аз, защото съм избрала да се появя на този свят точно през април преди почти четиридесет лета и защото нося име на слънчево цвете –Маргарита, а Цветница е моят най-любим празник! Затова в този така наситен емоционално месец, изпълнен с толкова много празници и женска енергия, месец, в който празнувам и аз самата, ще ви говоря за Жената!
За Нея – като част от мен, като Муза, партньор и предизвикателство.

MG ATELIER
MG ATELIER
MG ATELIR
MG ATELIER

Вдъхновяват ме жените

„Вдъхновяват ме жените – приятелки, неприятелки, млади, стари, духовити, капризни, превзети, заядливи, интелигентни, сериозни, искрометни или войнствени, но никога скучни.“ Думи на Джани Версаче, които важат с пълна сила и  за мен, въпреки че това е и моята собствена „порода“ . Случайно или не, в работата си комуникирам и създавам неща основно за жени. В никакъв случай не подценявам мъжката част на човечеството (уважаеми господа, моля, не ми се сърдете!), но така все се случва през годините, че вдъхновението и идеите ми идват от и за дамите.

В работата си имам привилегията и огромното удоволствие да се срещам с женското начало във всичките му прекрасни проявления. От първата ефирна рокличка по случай кръщението на роденото момиченце, през ръчно бродираното платно за първите стъпки на малката дама, след това идват цветните празнични превъплъщения в детската градина, а после костюмите за Хелоуин и за групата по танци в училищните дни, за да стигнем до приказния тоалет за бала, откъдето се развихряме в студентски, професионален и парти дрескод, за да избухнем в сватбена еуфория, след което трепетно очакваме да се роди новото момиченце, за да се завърти колелото и да създаваме още по-приказни неща за Нея, за нейната Сестра, за Майка й, за Баба й А между всичко това създаваме подаръците за любимата учителка, и за приятелката, измисляме оригинална декорация за детските партита и събития, планираме изненадата за юбилея на най-добрата леля на света, за треньора по плуване, както и за всички важни и значими женски образи в живота на всеки един от нас.

Особено любимо ми е да обличам няколко поколения Жени в едно семейство за даден празник, или да изработя тематични подаръци от Правнучката за всичките страхотни жени в семейството преди нея. Невероятно е как с творенията си ставам свидетел и имам възможност да участвам във всеки един миг . Затова обичам толкова работата си – защото вдъховението ми идва от непресъхващия извор на женска сила, нежност, креативност, себераздаване, съзидание и пример, които срещам всеки ден в работата си. Завършвам с част от едно мое любимо стихотворение на Блага Димитрова (скоро мисля да го избродирам на някоя торба или дреха за книга): Как тревожно е да си жена. Красота и усмивка да бъдеш сред всекидневния сив кръговрат вярност – срещу изменчивия вятър, нежност – в загрубелия свят.

MG ATELIER
MG ATELIER

Автор: Маргарита Гигьова
ФБ: MG atelier
Instagram: https://www.instagram.com/mgattelierr/

https://mgatelier-bg.com/

Гр. София, район Панчарево,
ул. „Самоковско шосе“ №163

391721061 843413174453754 591518801856212124 n

Pin It on Pinterest

Shares