Здравейте, казвам се Катя Христова и съм управител на счетоводна къща „Карма Консулт“ ООД.

Аз съм упорит и амбициозен човек, обичам да се развивам и да научавам нови неща в разнообразни области. От 20 години се занимавам професионално в сферата на счетоводните услуги. Макар и на пръв поглед тази област да не е съвсем привлекателна, тя обаче е изключително важна, тъй като съпътства всеки друг бизнес от разнообразни сектори.

Как дойде идеята да създадеш своя собствена счетоводна кантора?

Идеята за създаването на счетоводната кантора се роди напълно спонтанно. Предприех тази крачка, тъй като желаех да имам свой собствен бизнес и да имам възможността да се развивам. Разбира се, от голямо значение беше и екипът, с който започнахме всичко, и до ден днешен упорито напредваме заедно. Ние не сме само колеги, а преди всичко и приятели, които винаги се подкрепят. По този начин атмосферата в работата е приятна и гарантира доброто осъществяване на задачите.

Малки, средни или големи бизнеси – кои са вашите преобладаващи клиенти?

Нашите преобладаващи клиенти са малки до средни фирми, с разнообразен предмет на дейност. С голяма част от нашите клиенти сме изградили дългогодишни и лоялни взаимоотношения, основани на откритост и коректност. Стремим се към разбиране техните индивидуални потребности и затруднения и им предоставяме конкретни и навременни решения. Благодарение на екипната ни работа, приятелската атмосфера и стремежа за развитие сме изградили дългогодишен процес на работа с клиентите ни, с някои от които сме заедно повече от 15 години. Считам, че в тази област от изключителна важност е доверието между страните.

Какви услуги предоставя вашата кантора? Занимавате ли се с осчетоводяване по европейски проекти?

Предоставяме целия набор от счетоводни услуги за правилното функциониране на бизнесите. Всеки бизнес има право на сигурно счетоводно обслужване, което е от ключово значение за неговия растеж. Предлагаме услуги от регистрацията на фирмите, с всички придружаващи ги процедури включително и връзката с необходимите институции, до цялостното счетоводно обезпечаване на дейността на бизнесите. Освобождаваме клиентите си от работата с административните тежести с цел да имат възможността да се фокусират върху своята дейност.

Какви са трудностите, които срещаш при развиване на собствен бизнес у нас? Какви съвети би дала на един млад предприемач, който тепърва започва да развива собствен бизнес?

Развиването на собствен бизнес крие своите предизвикателства и несигурности. Съвременният свят е изпълнен с динамични и бързо променящи се условия, последните няколко години са показател за това и затова смятам, че от изключителна важност е всеки бизнес да може да се адаптира към тези промени и да отговаря на развиващите се потребности на пазара на труда.
На един млад предприемач бих казала, че същественото е наличието на упоритост и труд, желанието за развитие, ученето от грешките и при поява на трудности никога да не се отказва. Човек за да бъде успешен в избраната от него област, трябва да се стреми към усъвършенстване и в личен, и в професионален план и да вярва, че в крайна сметка всички полагани усилия се отплащат. 

Как обичаш да си почиваш?

В свободното си време обичам да прекарвам време с близките си хора и разхождайки се сред природата, за да се зареждам с енергията, която ми е необходима за ежедневното справяне със задачите. Също така когато имам възможност пътуването до различни дестинации в страната и чужбина ми доставя голямо удоволствие. От скоро открих и ново занимание в лицето на народните танци, което ме зарежда положително, и което ми помага да се откъсна от забързаното ежедневие.  

С какво те привлече Дамски Бизнес Клуб BMLady?

Първоначално това беше идеята на самия клуб – успешни жени, които развиват свой собствен бизнес в динамичната обстановка, в която се намираме, които се подкрепят и помагат в нужда. След като присъствах на първата си среща в клуба, това, което най-много ми направи впечатление, беше атмосферата, която присъстваше и се усещаше, духът на една общност, с приятелски нагласи и същевременно желанието за развитие на всяка една жена от клуба.
Именно и това беше причината веднага след това да стана член на клуба.
В крайна сметка и според мен най-важното е това, което правиш, да ти носи удовлетвореност и удоволствие.

Katq Hristova

Pin It on Pinterest

Shares