Светла Младенова АмаКидс гр. Варна

Светла Младенова от гр. Варна.
Светла е  управител и съсобственик на център за развитие на интелекта АмаКидс гр. Варна. Школата развива своята дейност от  2018г. във Варна и през нея са минали и в момента се обучават стотици деца, като разполага с обучени и сертифицирани треньори. Всеки, който е на възраст от 5 до 105 години може да се обучава в центъра.
Програмите, които се предлагат в Академията са:
Ментална аритметика: програма за развитие и взаимодействие на двете полукълба на мозъка. Това става с помощта на аритметични пресмятания на специално сметало /Абакус/ и ментално. Децата развиват своята креативност, фина моторика, самоувереност, подобряват концентрацията си, като резултатите са налица още след вторият месец. Всяко едно дете получава личен кабинет до уникална платформа, на която тренира и отработва изучаваните правила;
Меморика: чрез образно мислене и систематизиране на информацията децата се учат да управляват всички процеси в паметта си;
Либерика: тук детето се учи да развива любов към четенето, като след завършване на курса децата четат поне пет пъти по – бързо, вникват и запомнят прочетеното;
Спиийдкюбинг – това е курс за високоскоростно нареждане на кубче Рубик. Стимулира се логическото мислене, фината моторика, подобрява се пространствената ориентация;Невропрограмите на АмаКидс помагат на децата да разгърнат своят потенциал. Те подобряват успехът си по редица предмети, започват да си поставят цели, постигат ги. Развиват качества като инициативност, лидерство, също така развиват своите творчески и интелектуални способности.  
Академия АмаКидс предлага и някои допълнителни курсове. Курсът по финансова грамотност запознава децата с основни правила за управление на финанси и развива предприемаческият дух. Курсът по четене за начинаещи помага на децата да се запознаят с буквите и сричките, да обогатят речниковият си запас, разкази по картинки.
Основно правило в академията е, че тук е позволено да се греши.  Грешките се третират като нещо, което не е разбрано. Открива се, отработва се и се внимава да не се повтори отново.
Към момента Светла Младенова е треньор по ментална аритметика, меморика, либерика. Споделя, че децата я зареждат. Тя самата има три. По образование Светла е инженер, като е завършила и екология и право. Обича да чете. Обожава да релаксира в градината си, където се зарежда и упражнява замеделските си способности. Обича да готви, когато има вдъхновение и проявява въображение в кухнята. Светла има желание да се научи да практикува радиестезия, грънчарство и кошничарство.
За контакти:
                                                                                                                                             Web: www.amakids.bg
                                                                                                                                               FB: VarnaAMAKids      


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар