Отвореното сърце - задължителната съставка в устойчивия бизнес

       Имаме удоволствието да ви срещнем с една лъчезарна и дейна дама – Мария Цветкова от гр. София, която е част от създателките на „Ген ключове България“. Коя е Мария Цветкова, какво представлява системата „Ген ключове“ и как може да бъде приложена в бизнеса – четете в следващите редове.
 
  •  Представи себе си и своят бизнес.
     Казвам Мария Цветкова и съм една от създателките на Организацията “Ген ключове България”. С няколко думи бих се представилa като един търсещ човек, който се стреми да опознава себе си все по-добре и да помага на останалите хора, които имат същия стремеж да го правят. Обичам да казвам за себе си, че имам две страсти - едната  е предприемачеството,  а другата е личностното развитие. За моя голяма радост сега в моя живот тези две страсти са съчетани в една и това е изучаването и разпространението на системата “Ген ключове”, което осъществявам с моите колеги повече от 7 години.
      Системата “Ген ключове” е  един съвременен инструмент за себепознание и себеразвитие. Чрез него човек може да разбере много по-добре своите вътрешни механизми на действие. Mоже да разбере какво го мотивира в живота, какво вътре в него го спира да се развива, кои са неговите дълбоки страхове и рани (и как да ги излекува) и какво ще му донесе истинско удовлетворение в живота. Казано по-кратко -  да бъде автентичен. Тази съзнателност, която се изгражда спестява много време и енергия за проби и грешки. Така едно нещо, което всеки от нас може да разбере наблюдавайки и анализирайки себе си и своето поведение самостоятелно, с помощта на системата “Ген ключове”, може да го направи поне два пъти по-бързо. И затова хората, които наистина са много заети и се стремят към високи резултати е важно да имат подобен инструмент в ежедневието си. Така че мили дами и господа,  ако искате да разберете по-добре себе си и как да бъде по-ефективни и по-удовлетворени -  препоръчвам  ви да се запознаете със системата “Ген ключове”.
      Системата “Ген ключове” е създадена от Ричард Ръд през 2009 година в Англия. Но в световен план започва по-интензивно да се разпространява през 2015 година. Системата е много интересен синтез от древната китайска книга на промените “И ДЗИН”,  генетика,  психология,  някой от най-познатите световни религии и философии. За нас е важно да се спомене,  че Ричард Ръд е последовател на учителя Петър Дънов.  Мъдростта на ген ключовете се изучава посредством книги, курсове, семинари и лични консултации.
         Ние “Ген ключове България” сме официални представители на системата за България и  имаме авторските права на книгите да се превеждат и издават на български език.
 
  •  Какво е за теб устойчив бизнес и какво правиш ти, за да превърнеш твоят бизнес в такъв?
 
Много интересен въпрос и ще се постарая да отговоря кратко. За мен устойчив бизнес е този, който има тези три компонента:   
  1. Tой е смислен - той дава истинска полза на хората, които ползват продукта и услугата му в дългосрочен план;  
  2. Да бъде ефективен -  което аз го разбирам да използва ресурсите си по такъв начин, за да не изтичат и да се постигат възможно най-добри резултати. Да няма прахосване на време, пари, енергия и идеи; 
  3. Хората, които работят в него да се чувстват признати и удовлетворени и всеки да е застанал на правилното място за него и организацията;
 В нашия бизнес на 100% мога да кажа, че първото условие сме го постигнали, за останалите две все още има какво да  подобряваме.  Но със сигурност сме извървели  дълъг път и всяка една година има подобрения.  Аз лично се старая да подпомагам  осъществяването все по-добре и на трите компонента,  всъщност към това се стреми всеки един член от нашия екип.
 
  •  Ген ключовете – инструмент ли са за подобряване на бизнеса и приемат ли се от българската аудитория?
          Бих казала, че Ген Ключовете са инструмент за разкриване и осъществяване на пълния потенциал на един човек.  Всеки бизнес е създаден от хора, всеки бизнес се поддържа и развива от хора и ако хората в дадена организация осъзнават и реализират все повече своя потенциал няма начин и тази организация, в която работят да не се подобрява.  Така че ДА  Ген ключовете са инструмент, който подобрява бизнеса.  
От една страна той може да помогне всеки ден човек да подобри своите резултати в работата си и от друга страна може да помогне изключително много в междуличностната комуникация и разпределението на ролите в един екип.  Така всеки един човек  в организацията ще се чувства силен като индивид и ще може да се свързва и работи по-ефективен начин с всички останали колеги.  Смятам, че няма собственик на фирма или мениджър, който да не се съгласи, че хората, с които работи са неговия най-ключов ресурс, който може ли да го провали или да се постигнат прекрасни резултати. Все още използването на системата “Ген ключове” в бизнес организации е иновативна идея и тепърва ще разгръща своята сила в тази посока. И съм сигурна, че всеки един от вас, който реши да бъде един от първите, които да използва този инструмент в бизнеса си ще остане повече от доволен и ще подобри значително резултатите, които постига. Ако имате интерес - просто се свържете с мен и ще поговорим за възможностите!
 
  •  Промяната с Ген ключове - отвътре навън ли е или обратното? 
     Да, промяна е отвътре навън. Външният свят и нашите резултати са един барометър на нашето вътрешно състояние, на нашите вътрешни ограничения и вярвания.  Ние се учим да бъдем по-свободни и по -автентични. И като казвам по-свободни имам предвид свободни от нашите страхове, рани, предразсъдъци,  очаквания - общо взето от всичко, което ни държи в плен на едни и същи реакции. Тази свобода ни дава възможност да се научим да избираме своето поведение, а не просто да реагираме на външните стимули автоматично или по един и същи начин.  Под автентичност имам предвид да сме свързани с нашите вътрешни усещания, чувства, емоции, желания  и да можем да ги изразяваме свободно и адекватно във външият свят. Единственото истинско доказателство, че ние сме направили правилната работа вътре в нас е когато външните обстоятелства се променят в посоката, която сме искали и нашето вътрешно състояние и отношения е предимно в по-позитивните нюанси.
 
  •  Твоите малки радости в живота са? 
        Моите малки  радости живота наистина са малки - обичам да чета книги,  да гледам филми, да слушам музика, да танцувам, много обичам да лежа на тревата и да ме  грее слънцето … едно от най най любимите ми неща е да съм в прегръдките на любимия ми. 
 
  •  С какво те спечели Дамски Бизнес Клуб  BMLady и би ли препоръчала Клуба?
        Това е лесен въпрос.  Моментално бях привлечена от създателката на клуба Майя Атанасова и нейното искрено желание да помага на дамите да се развиват.  А това,  което окончателно ме накара да се включа в клуба бяха лъчезарните, топли и интересни дами, които видях че членуват в него.  Да със сигурно бих препоръчала Клуба на всяка една жена, която иска да има стойностна среда на общуване и развитие. Радвам се,  че съм част от Клуб  BMLady.
 

 
Повече за системата “Ген ключове”  ще научите като  посетите сайта им и може да  си направите своя хологенетичен профил - https://genekeys-bulgaria.com/
Ако желаете да си направите лична консултация и/или да използвате системата “Ген ключове” за подобряване на вашия бизнес може да се свържете с Мария Цветкова на тел. 0887243145 или maria@genekeys-bulgaria.com
FB: https://www.facebook.com/genekeysbulgaria
 Автор: Сътрудник1
Напиши коментар