Интервю с Емилия Георгиева от гр. Варна - стилист и имидж консултант

 Българската жена е красива, уверена, достойна дама, която гради дом, кариера, имидж. За стила, като начин да изразим себе си, за грижата за самите нас жените, за тайните на елегантната и бизнес визия, ще говорим с една великолепна жена – Емилия Георгиева от гр. Варна – стилист и имидж консултант.
 
  1. Разкажи ни как реши да станеш имидж консултант?
В живота на всеки един човек има стремежи, които ако не са постигнати винаги стои едно чувство на неудовлетвореност и недостатъчност. Така се получи и в моя живот. Завършила съм специалността Счетоводство в Икономически университет Варна , но това никога не е било моето желание за професионална реализация.  Всъщност първо се реализирах като майка и съпруга. Отгледах две прекрасни дъщери и помагах на съпруга си в семейния бизнес повече от 16 години. Когато навърших 50 годишна възраст, сякаш  погледнах на света с други очи  и си казах, че нямам много време, ако искам да оставя своята следа и почувствам удовлетвореност от лична професионална реализация.
     Винаги съм се стремяла да изглеждам облечена с индивидуален стил, подходящо за работното ежедневие, за събития, за срещи с приятели и винаги получавах комплименти за добър вкус, за  уникалност, както и много мои приятелки са се обръщали към мен за съвет. Така след обстойно обмисляне реших, че ще давам на дамите, а впоследствие се оказа, че мога и на господата,  полезност свързана със стила на обличане и имиджовото присъствие на личността на всеки един човек в неговото индивидуално ежедневие. Завърших Академия за стилисти през 2019г., а през 2020г. имах щастието да премина и през Академия Великолепната жена, създадена от г-жа Йордана Димитрова носителка на много престижни награди. Непрекъснато се обучавам и  надграждам своята експертиза като следвам  много международни стилисти и дизайнери.
  1. С какво твоята работа се отличава от тази на останалите имидж - консултанти?
Винаги се водя в своята професия от желанието да дам на всяка дама повече от това, което тя очаква и заплаща. За мен полезността на консултациите е висшата степен на отговорност към клиента. Умам уникалното усещане след разговор и обсъждане какъв е стила, какво може да добави, от кое да се откаже, как да надгради и какво да изтъкне всяка една дама, така че да изрази своята същност по красив, удобен, лично нейн почерк визията си. Всичко това е едно интересно пътешествие, в което тя се научава лесно, финансово изгодно, практично да подрежда гардероба си, да пазарува, да открие индивидуалните елементи в аксесоарите, които да добавя, за да бъде уникална, интересна и загадъчна. Моето мото е: Твоята визия е първата крачка за успех и удовлетвореност в живота! 
  1. Какви са тенденциите в облеклото при бизнес дамите през идният есенно - зимен сезон?
Винаги се водя в работата си от думите на невероятната Коко Шанел: "Модата се променя, стилът остава." Затова в бизнес облеклото си всяка дама е нужно да се води от  умереността, от посланието което тя визуално отправя към своите клиенти и партньори. Класиката е винаги на мода. Това е основното в бизнес облеклото - умереност и класика. Разнообразявайте с аксесоарите - обувки, чанти, колиета, брошки, шалове, такива които ще придадат щипката пикантност и заложете на елегантността. Не "крещете" , а впечатлявайте, не влагайте парите си за визия в количество на дрехите, а в качество на материите и в умен гардероб, който ще ви радва всеки път, когато го отворите. А какво е умен гардероб? Попитайте ме в индивидуална среща - разговор!
  1. Държи ли на цялостна визия българската жена - облекло, грим, аксесоари?
Искам винаги да срещам уверени, доволни, добре погрижи ли се за себе си жени по улиците, в офисите, на детските площадки, в театрите.... Затова и моята професия е нужно да се превърне в част от възпитанието на младите момичета! Отношението към облеклото е отношение към себе си, към любимия човек, към децата, към обществото. Със съжаление мога да кажа, че има особено голяма нужда от просвета в тази област на живота на жените. Как искаме да живеем в един по-добър и по-красив свят, ако не започнем от себе си? Българката е красива жена, има огромна нужда да го покаже чрез добрия стил и елегантна визия. 
  1. Кои са твоите три тайни за стилна и елегантна визия?
Моите три тайни за стилна и елегантна визия са:
- обичай себе си!
- опознай своя стил, фигура, силни страни и ги показвай!
- поглеждай се в огледалото, защото никога не знаеш, може би това е деня в който ще срещнеш съдбата си!
  1. Емилия, сподели ни за какво мечтаеш?
Мечтая да помогна на хиляди жени да изглеждат елегантно и да вървят по улиците с щастлив и уверен поглед в очите!
  1. Би ли препоръчала Дамски Бизнес Клуб BMLady на други успешни дами?
 Да, с голямо удоволствие бих препоръчала Дамски Бизнес клуб BM Lady! 


Още за Емилия Георгиева:
Web: ogledalostyle.com
FB: https://www.facebook.com/ogledalostyledesignАвтор: Сътрудник1
Напиши коментар