Леонардо Ди Каприо посланик на мира на ООН

Генералният секретар на ООН обяви холивудската звезда за свой посланик по въпросите на климата

Леонардо ди Каприо е обявен от ООН за пратеник на мира със специален акцент върху изменението на климата.

Леонардо Ди Каприо стана посланик на мира за климатичните промени на ООН.
Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун назначи холивудската звезда Леонардо Ди Каприо за посланик на мира за климатичните промени на ООН.
Ди Каприо заяви, че е горд поради възложената му мисия и че е чувства морална отговорност по въпроса с борбата с климатичните промени.
В изявлението направено от генералния секретариат на ООН се посочва, че Ди Каприо излиза на преден план не само с актьорството си, но и с голямата чувствителност, която проявява по въпроса за опазването на околната среда и че са убедени, че Ди Каприо ще възползва от успешната си актьорска кариера и голямото влияние, което има върху големите маси в борбата с климатичните промени.

„Чувствам морално задължение да говоря в този ключов момент от човешката история – това е момент за действие. Как ще отговорим на климатичната криза през следващите години вероятно ще определи съдбата на човечеството и нашата планета“, каза той.

Леонардо Ди Каприо, посланик на добра воля на ООН United Nations за климата и един от най-известните актьори
спечели „Оскар“ за главна мъжка роля във филма "Завръщането".
Той използва повода, за да призове да не приемаме планетата за даденост и допълни:
"Ние трябва да работим заедно, за да спрем климачините промени. Нека подкрепяме световните лидери, които не говорят от името на големите корпорации, а напротив – от името на човечеството, от името на милионите хора, които ще пострадат от това, от името на децата ни и на всички онези, за чиито гласове до сега сме оставали глухи!"
 


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар