Какво и как да променя в себе си, за да постигам целите си с лекота?

 
Най-добре опознаваш себе си, когато тръгнеш да постигаш някоя своя цел.
Когато гониш мечтата си, у теб неминуемо нахлуват мисли и чувства за нея. Точно тези, последните, ясно ти показват най-важното. Говорят ти за твоята "истина"- какво смяташ, че е възможно или не, за такава като теб.

Ти, такава, каквато се виждаш насаме със себе си, можеш ли да имаш тази
мечта?


И ако това е целта ти, защо още я нямаш? Иска ти се да знаеш. Да разбереш себе си по-добре.
За да промениш или отстраниш, това, което ти пречи.
Защото целият ти живот се стреми към развитие в една непрекъсната спирала нагоре и напред.
Твоите желания са като един трамвай, на който се качваш, за да стигнеш от точка А, в която си сега , в точка Б, където ще си по-щастлива, по- удовлетворена, където си покрила своите емоционални нужди по-добре отколкото там, където си сега.

Но вместо това, какво се случва?

Ето, ти си казваш: " Бъди смела. Излез на светло. Освободи се от миналото. Разгърни силата си. Следвай подтика на душата си. Преодолей инерцията. Не чакай разрешение. Направи го. Позволи си!"

Разрешаваш ли на себе си свободата да сбъдваш желанията си?

Не зная. Но зная едно: Ти постигаш не това, което искаш. Ти успяваш в това, което отговаря на твоята идентичност за самата теб като личност.
Така, както виждаш себе си, така действаш. Нещата, които случваш за себе си са пряко отражение на това, как се чувстваш в собствената кожа и на това, в какво вярваш по отношение на себе си.

Имаш ли себеусещането на тази, която вече е осъществила своята мечта?
Имаш ли нейните вярвания? Нейните умения?


И ако не, в какъв аспект се чувстваш безсилна да бъдеш друга? За какво си недостатъчно достойна? За любов, пари, здраве? Ако вярваш, че си
достойна, заслужаваш и можеш, защо не се чувстваш така? Защо? Заради вътрешното противоречие, в което се намираш непрекъснато. Една част от твоя ум, подсъзнателният, този с емоциите, който е 88 процента, противоречи на другата част, съзнателната логика, 12 процента, които казват "Искам да".
И той отвръща, "Искаш, обаче...". 88 процента емоция в теб противоречат на 12 процента логика. Там, където се борят логика и емоция, емоцията винаги печели.
Например: Имам много свежи идеи за удвояването на моя бизнес (12 %), но имам чувството, че няма да успея да ги наложа на пазара (88%).
Друг пример: Мечтая за щастлива връзка с достоен мъж (12 %), но имам чувството, че няма да ме хареса, когато го срещна (88 %). Или: Искам повече време за себе си, но изпитвам вина пред семейството си.

Откъде идват тези трудни, стопиращи чувства, които са като вътрешни спирачки за твоите желания?

От предишни опитности. Тоест от минали емоционални моменти, които са те накарали да повярваш, че не си достатъчна в някакво отношение.
Идват от твоята идентификация с убежденията, внушавани от твоите спомени. От твоята безусловна вяра в истинността и правотата на тези
убеждения. Те се пазят в подсъзнанието ти, като архиви. Именно те се противопоставят на логичните ти решения днес. На твоето желание да преживееш нови, други опитности.
По- щастлива. По-себереализирана.

През цялото време в старите архиви на твоя ум се върти познатият запис-"Не съм от тези, които успяват. Не съм достойна. Коя съм аз, че да
ме слушат. Пак ще се проваля. Никога няма да мога. Нещо не е наред с мен. Не се харесвам така. Не мога да престана да...Не е достатъчно."

Как да променя идентичността, която поддържам за себе си, ако не я харесвам?

За да промениш нещо, трябва първо да видиш как си го създала.

Като дете ти си придавала определено значение на всичко, което се е случвало с теб и около теб. Но твоята психика е била незряла, субективна. Когато някоя твоя емоционална нужда не е била покривана от възрастните около теб, ти си го приемала субективно: "Това е защото, аз не съм..... Аз не заслужавам... Или безсилна съм да променя това, което не искам... Пример: Показвам на мама моят замък от лего блокчета, но тя не ме
похвалва, само се усмихва разсеяно. "Значи, аз съм посредствен конструктор", мисля си аз.
Друг пример: Когато мама каже: "Другите хора какви деца имат, а аз..", веднага се усещам непълноценна в сравнение с онези имагинерни,
въображаеми "други", които не мога да стигна.

И така, продължавам да раста, попивайки като гъба, копирайки, отношения, вярвания, навици, убеждения. В зависимост от начина, по
който с мен са се отнасяли, се уча да се отнасям със себе си и света. И когато това са неща повтаряни многократно, те са станали мои
подсъзнателни автоматични схеми на мислене, поведение, действие, Попила съм точно как мама недоволства, правя го и аз. Повярвала съм
точно в това, което татко вярваше за парите. Така ги печеля (харча) и аз. За да познаеш себе си, осъзнай своите автоматични подсъзнателни програми

Подсъзнатието ти е тренирано да повтаря познатото, дори когато това са деструктивни мисловни навици, нездравословно поведение и
ограничителни вярвания. Всичко онова, което слагаш след "АЗ съм...".

Цялата ти идентичност, като съвкупност от твоите вътрешни нагласи е едно автоматично себеусещане. Как да го разбереш? Как да го видиш?
Погледни своите резултати. Когато гледаш своите цели, коя е, според теб причината, поради, която още не си ги постигнала?
Какви чувства изпитваш към себе си от това? Защо, поради кои убеждения? Коя е твоята истина за това, защо не ти се получава?
Това са твоите програми капани. Автоматичните схеми, които ще бъдат повтаряни, дори когато не са ти осъзнати.

Как да осъзнаеш вътрешните спирачки към целта? А как да ги освободиш?

Хипнотичната регресия по метода РТТ на Мариса Пиър те връща към формативните години на детството. В дълбоко релаксирано алфа състояние откриваш твоите лични, индивидуални ключови моменти на емоционални преживявания, оставили отпечатък. Опитности, които са станали причината за твоето детско тълкуване, едно вярване, което отразява тогавашното ти тълкуване на ситуацията. И което днес е препъни камък по твоя път към едно по-щастливо Аз.

И още докато си на дълбоките честоти на своя ум, в алфа, вземаш новите решения, променяш интерпретацията, гледната точка.
Създаваш новите вярвания, които работят за теб. Разграничаваш се от детето, което някога си била. Порастваш емоционално.

Това е, което отдавна искаш да беше направила. И щеше, ако можеше. Ако беше имала правилната семейна среда. Но кой я има.....
Защо е трудно да опознаеш и промениш себе си сама?

Да осъзнаеш себе си, сама по себе си, също е възможно. Евентуално, с хода на годините. Но става бавно, нали?

"Хомеостазата" е желанието на подсъзнателния ум да те държи в зоната на познатото, защото така се гарантира твоето оцеляване. Дори познатото да е деструктивно. След като с него си оцеляла толкова дълго време, защо сега да го сменяш? Така функционира примитивната част на ума. Но сега, освен да оцелееш, ти искаш да имаш и по-високо качество на живот от това, което е било някога.

Искаш да се разгърнеш, както тогава не си можела. Да имаш, да бъдеш, да твориш така, както само сега можеш. Ако нямаше мисли-капани, които да те спират, разбира се. Сама не можеш да откриеш ментално-емоционалното ограничение, защото е в подсъзнанието. Тоест неосъзнато. Ти си слята с него в едно цяло. "Чувствам се така, защото това съм аз. И когато се чувствам така, правя така, защото това правя, когато така се чувствам". Усещаш ли кръговрата? Ето това е капан.

Хипнотичната регресия по метода Мариса Пиър, който споделих по-горе, ти помага да откриеш своите собствени капани.
И когато ги откриеш, да изградиш нов мисловен навик, нова визия и нова вяра за себе си.

Затова създадох Клуб "Подсъзнателно Програмиране", като 6 месечна програма за личностна трансформация. Като ежедневна, ежеседмична
менторска подкрепа за теб в групов формат. За да прекъснеш и ти автоматичните схеми, които те идентифицират с вярвания, станали твоя вътрешна спирачка. Виж къде си днес: желанията ти натискат педала на газта, а вярванията ти стискат ръчната. И ти буксуваш на едно място.

Време е да ги видиш, тези вярвания. И да спреш да ги избираш отново и отново всеки път по навик.
Време е да разбереш себе си и да се избереш наново. Да бъдеш в мастърмайнд с други като теб и да се учиш и от техните опитности. И да се припознаеш и да почерпиш мотивация от тяхната отдаденост към промяната отвътре навън.
А също и да имаш достъп до мен и на живо в Zoom, да влизаш в хипноза, в прогресия, регресия, инкантация и трансформация.
Затова Клуб ПП е твоята платформа на активната промяна.

"Когато изчистиш ума си от ограничителни вярвания, просто животът ти
става по лесен".
Това ми казват момичетата от Клуба. И аз така мисля. А ти?
 ВИДЕО  : https://www.youtube.com/watch?v=eVV1hyoBJKEАвтор: Майя Атанасова
Напиши коментар