ДА СЪБУДИМ КРАСОТАТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

ДА СЪБУДИМ КРАСОТАТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

С пролетта идва ново начало в природата. Всичко се пробужда, настъпва време за повече общуване с най-близките на открито. Време е за разходки сред природата, където слънчевите дни се редуват с облачни и дъждовни. Това е истинско предизвикателство за нашата кожа, която е изтощена от дългата и студена зима.
За да засияе тя отново трябва да внесем малко промени в ежедневните ни грижи. Редовното почистване и подхранване на лицето ни дава здраве и красота.

По отношение на хигиената на кожата е много важно тя да бъде ежедневно почиствана с подходящ продукт от типа на гел, пяна, или мицеларна вода.

Живеем в доста замърсена околна среда и често само тоалетно мляко или тоник не са достатъчни. Важно е кремовете, които използвате да са адаптирани точно за вашия тип кожа и възраст. Гъстите кремове трябва да оставим за следващата зима, особено ако кожата на лицето е смесена към мазна. Изберете меки гелове, без сулфат, а за дамите с чувствителна кожа най-добре ще подействат козметичните продукти с пенеста структура. Задължително изберете такива, които съдържат комплекс от витамини и антиоксиданти.

Най-добре е през пролетта да използвате хидратиращ, антиоксидантен тоник. За мазна и проблемна кожа тези, които съдържат екстракти от градински чай и розмарин, са най-подходящи. За сухата и чувствителна кожа можете да използвате продукти с екстракт от липа, лавандула или лайка. При температура навън над 7 градуса, сутрин задължително нанасяйте овлажнител, а вечер – подхранващ крем; Когато температурата е под 7, точно обратно – подхранващ крем сутрин, овлажняващ – вечер.

През пролетта свободните радикали се събуждат, готови безмилостно да атакуват беззащитната и отслабена през зимата кожа. Затова задължително трябва да започнете да използвате и слънцезащитните продукти. А дори и да не сте ги спирали, то пролетта е точният момент да преминете към по-висок коефициент на защита – поне 30 фактор.

Най-бързият и лесен начин да „събудим” кожата от зимния сън е с няколко процедури като леки повърхностни пилинги или микродермабразио. Те ще премахнат натрупания слой мъртви клетки, ще стимулират по-бързото обновяване, ще избистрят тена и ще възвърнат свежестта и тонуса на кожата. Много често при първите по-слънчеви дни хората забелязват, че имат петна или нежелано окосмяване по лицето или други части на тялото. Не губете време и започнете с процедурите лазерната епилация, за да се подготвите за лятото.

Не подценявайте превенцията на стареенето до 40 – 45 годишна възраст. Интензивният, стресов и натоварен начин на живот се отразява в много по-голяма степен върху младостта и свежестта ни. Не пренебрегвайте и грижите за тялото си. Следвайте назначен от диетолог хранителен режим, ако сте решили да промените храненето и не експериментирате със себе си. Така всичко ще бъде по-добре контролирано и съобразено с вашия организъм, особености и нужди. Всички знаят колко е важно да има повече движение и да се спортува. Всичко това в комбинация със здравословното хранене и пиенето на повече вода ще ви се отблагодари във времето.

Контакти:
Уеб сайт: https://www.studio-impulse.com/
ФБ: Студио за лазерна епилация Impulse
 


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар