Предизвикателствата на дигиталната епоха и защо израстването на личността изисква промяна и развитие на нови умения?

Тема: Предизвикателствата на дигиталната епоха и защо израстването на личността изисква промяна и развитие на нови умения?
Разберете повече на ДАТА: 14.06.23 год. от 19:00 часа
Място:  ул.Опълченска 27
за регистрация: https://bmlady.eu/guests/
Повече по темата лично от

Маруся Маринова - биофийдбек терапевт, НЛП лайф коуч, NAP практик

Всички се радваме на умни телефони и управляеми дистанционно коли, домове. За жалост тези удобства и бързото достигане до всякаква информация правят лениви нашите сетива и нашият мозък.
Знаем, че израстването на личността е свързано с изучаване на нови области, изграждане на нови умения и навици, нов начин на действие, общуване, развиване на талант и креативност.

Това провокира у мен желанието да разбера как се случва промяната, какви процеси задействат излизането извън познатите ни граници и как да постигаме успех, какви са възможностите за промяна и как тази промяна да бъде релевантна към начина на учене и възприемане на информацията.
Така се запознах с инструмента Neuro-agility. Той е иновация в невронауката, която предлага начини за развитието на уменията за учене, мислене, развиване на креативност и умението да бъдем гъвкави. С други думи нашият невродизайн.

Познаването на личния неврологичен дизайн, дава възможност човек да опознае себе си, своите силни и слаби страни и начините как да подобри тези показатели.
Развиването на умения за невро гъвкавост способства за вземане на адекватни решения в стресова ситуация, като минимализира възможността от грешка.
Много често емоциите ни водят, а това може да не доведе до очакваните резултати.
Разбира се, това е едната страна на инструмента.
Другата е, че той позволява да се открие таланта и да се развие креативността.
Много от нас предприемат действия, за да сменят нелюбима работа или преоткриват нови интереси, в области, на които доскоро не са обръщали внимание.
За младите хора, които тепърва ще се ориентират към професия, е уникален начин да разгледат възможните варианти за развиване на своя потенциал.
И както казват в „Neuro-Link“: „Не можете да подобрите това, което не можете да измерите“.


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар