Знаете ли, че над 60 процента от жените в Европа страдат от инконтиненция(изпускане)?

Знаете ли, че над 60 процента от жените в Европа страдат от инконтиненция(изпускане)?
Женският организъм е създаден да бъде адаптивен. Тъй като даваме живот и е необходимо тялото ни да издържи определени метаморфози, имаме по-слаб и  хлабав ставно-лигаментарен апарат. Вследствие на това, ако не се грижим правилно за нуждите на тялото, започваме да страдаме от болки в кръста, гърба, проблеми с тазобедрени стави и от появата на нежелано коремче.
Вероятно сте забелязали как с годините жените трупаме в коремната област. Чували сте как прилагането на всякакъв вид диети не помагат. Или дори сте усещали колко е трудно да се овладее това състояние.
Всичко е свързано- хормони, начин на хранене, начин на живот. Когато преживеем една, две, три и повече бременности, коремната мускулатура отслабва. Ломбалната (поясната) област се променя и предизвиква болков синдром. Вследствие на тези промени започват да страдат органите в малкият таз. Нервчетата излизащи от кръста ни започват да страдат и се нарушава храненето на вътрешните органи- матка, яйчници,влагалище, пикочен мехур, дебело черво. Отслабва мускулатурата на тазовото дъно и корема, и започва бавен, но сигурен процес на спадане (пролапс) на вътрешните органи. Реално състоянието на коремната и поясната мускулатура определят състоянието на нашите вътрешни органи. Упражненията въздейства благоприятно за баланса на жлезите с вътрешна секреция, което отново е свързано с нашето здраве и това как изглеждаме и се чувстваме.
Грижейки се правилно за нашето женско здраве ще бъдем красиви и жизнени много по- дълго и това е най- качествената поддръжка пред какъвто и да е бил друг тип процедури!
Няма как да бъдем женствени, сияйни, когато не сме здрави и не се чувстваме добре!
Превенцията е най- доброто лекарство!
 


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар