Нямаш време за глупости, щом градиш империя

„Цели се високо, работи здраво и защитавай онова, в което вярваш.Препънеш ли се, не губи вяра. Ако бъдеш повалена се изправи отново и не слушай онзи, който твърди, че не можеш или не трябва да продължиш напред.“
Хилъри Клинтън


Има нещо, което формулата за успешен бизнес изключва, и това е драматизирането.
Обкръжението в бизнеса и живота ви има жизненоважно значение за общото ви здраве, щастие и успех. Няма как да постигнете целите си, ако сте заобиколени от злонамерени хора и енергийни вампири. Ключът е в създаването на екип от прекрасни личности, който да ви държи винаги на повърхността. Не е задължително той да бъде многоброен или да включва най- добрите ви приятели. Възможно е да срещнете хората, които най- много ви подкрепят и вдъхновяват, на невероятни места. Включително – и най- вече- в самите вас.

Вече сте забелязали, че успехът ви е раздразнил неколцина- и тук не става дума само за непознати. Вероятно сте чували обиди под формата на комплименти, получавали сте критики или директно неодобрение от приятели, роднини и връстници. За съжаление, нашите успехи карат хората да говорят. И те говорят наистина много. Понякога това не е никак красиво.
Хората ще проектират собствените си страхове и ограничаващи схващания върху вас и вашите мечти. Ще продължават да мислят, че щом те не могат да направят нещо, и вие няма да можете. Истинското предизвикателство е да се справите с това, особено когато става дума за хора, за които смятате, че ви обичат. Вие очаквате подкрепата им, но тя невинаги идва обвита в розова панделка.Въпреки че дълбоко в себе си те искат най- доброто за вас, житейският опит им пречи да бъдат опората, от която се нуждаете.

Един от най- големите проблеми, с който се сблъскват жените със собствен бизнес, е промяната в динамиката на техните приятелски взаимоотношения. Имат безброй клиентки, загубили връзка с приятелки или преживяващи драма в отношенията с приятелки, с които някога са били близки. Работила съм с жени, чиито родители не ги подкрепят, защото по някакъв начин се чувстват застрашени от успеха на дъщерите си.
​Запомнете нещо важно: вие ще израствате и ще се развивате. Не всеки ще разбере това. Но вие продължете.
Истинските приятели няма да спрат да ви обичат и подкрепят, независимо че животът ви е отвел в различни посоки. Някои от най- добрите ми приятелки са майки с малки деца. Техният начин на живот се различава коренно от този, който водя аз, но винаги намираме време да общуваме и да се подкрепяме. Например онзи ден, докато седях на летището преди поредното бизнес пътуване, си разменях съобщения с най- добрата си приятелка, която беше на тържество в детската градина на дъщеря си. Фактът, че делниците ни са коренно различни, не влияе на нашето приятелство и поне веднъж дневно ние намираме време да се чуем, да си поговорим и да се посмеем заедно.

Ако се борите за запазване на приятелства, които предизвикват съперничество, негативизъм или завист, недейте. Зная, че е сложно и болезнено, но да допускате в живота си хора, които не ви карат да се чувствате добре, е предпоставка за катастрофа. Ако изпитвате вина, че се отдалечавате от някого, помислете дали този човек се чувства виновен заради начина, по който се държи с вас.


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар