Практични съвети как лесно да организирате багажа си преди пътуване

Практични съвети как лесно да организирате багажа си преди пътуване

Опаковането може да изглежда просто, но това е наука с правила, които пътниците често научават по трудния начин. Оправянето на багажа е стратегия, която ще ви помогне да направите  разликата между натоварената ваканция с безброй обикаляния до местните дрогерии и приятно пътуване с всичко необходимо на една ръка разстояние.
Ето нашите практични съвети как да опаковате по правилния начин: как да намерите най-добрия куфар, да сведете до минимум натоварването си, да вземете САМО това, от което се нуждаете по време на ваканция или бизнес пътуване и да намалите бръчките.
 
1. Колкото по-голям е куфарът ви, толкова повече вещи ще вземете:

Най-простият начин да избегнете носенето на твърде много неща е да закупите куфар с твърди страни, висок не повече от 55 см (за да може да бъде таксуван като ръчен багаж), така че да не можете да добавяте никакви екстри в него.

2. Направете обратно отброяване на дрехите:

Ако имате нужда от мантра, която да ви помогне да рационализирате гардероба си, използвайте правилото 5, 4, 3, 2, 1 за едноседмично пътуване: Ограничете се до не повече от пет комплекта чорапи и бельо, четири тениски (ризи), три панталони / поли, два чифта обувки и една шапка. Списъкът трябва да бъде коригиран, за да отговаря на вашите нужди. Добавете един бански и екип за тренировка или яке.
Дали ще бъдат топли или леки и прохладни зависи от дестинацията на пътуването.
Ако пътувате по работа добавете една риза и вратовръзка. За дамите може и обувки с висок ток.

3. Пригответе това, което смятате, че ще ви трябва, след което редактирайте безмилостно:

Напълно се отървете от категорията „за всеки случай, ако имам нужда. Ако и когато имате нужда от него, можете да го купите.

4. Подберете си дрехи от материи, които се мачкат „по-малко“

Все по -полулярни са дрехи от материи, които се мачкат по - малко. Всички световни марки имат в колекциите си модели от типа „wrinkle free”. А те са изключително добър вариант за често пътуващи. Помислете върху тази идея, тъй като не ви предлагаме да носите в багажа си ютия (макар че безплатно ютия може да използвате почти във всички места за настаняване).

5. Помислете за играта Tetris:

Най-добрият начин да съберете всичко в една чанта е като запълните пространството до милиметър. Например, обувките трябва да бъдат напълнени с чорапи. След това сложете обувките си заедно от пети до пети на дъното на куфара си в найлонова торбичка, за да предпазите дрехите от замърсяване. Как точно подреждате всичко в куфара си е въпрос на лични предпочитания.

Ето някои популярни стратегии:
  • Навийте дрехите си. Това помага да се увеличи максимално пространството и да се сведат до минимум намачкванията.
  • Използвайте опаковъчни кубчета. Тези по-малки чанти / Travel органайзери ще ви помогнат да държите дрехите си компактни и подредени.
  • Опитайте техниката на пакета. Внимателно увийте всеки артикул от облеклото около централната сърцевина, с бельо и тениски в центъра и големи скроени елементи като блейзъри и рокли като външен слой.
6. Дръжте течностите лесно достъпни:

Тоалетните принадлежности винаги трябва да се поставят отгоре на куфара ви в прозрачен плик. Не се знае кога служителите от летищен контрол ще поискат да направят проверка на багажа ви.

7. Не забравяйте да си оставите малко свободно място.

Където и да пътувате, винаги се налага да купите малък подарък за любимите хора или сувенир.
 
И няколко бонус съвета:
Винаги взимайте една допълнителна торбичка за използваните дрехи и бельо.
Тежките предмети като книги и обувки се поставят на дъното на куфара, за да не мачкат останалите дрехи.
 
Най – важното е като сте на ваканция да се насладите максимално на почивката си, а ако сте на бизнес пътуване, то да бъде успешно. Това, че сте забравили любимата си дреха, не е от съществено значение.

Ценете момента и преоткривайте света!
Приятно пътуване!

Автор: Десислава Василева

Разгледайте апартаментите на бранда на www.relaxinvarna.com
И ни послдвайте във фейсбук:https://www.facebook.com/RelaxInVarnaApartments/
и инстаграм:  https://www.instagram.com/relaxinvarna_apartments/
 
 


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар