Какво е Bleisure? Новата тенденция след пандемия

Какво е Bleisure?
Новата тенденция след пандемия

 
Бизнес пътуване (business trip)
+        
Пътуване за отдих (leisure)  
______________________________
Пътуване с удоволствие ( bleisure)
 
Новата тенденция bleisure (бизнес и свободно време) смесва бизнес пътувания с отдих и създава изцяло ново изживяване при пътуване. Това е хибрид, който набира отново популярност, тъй като границите между професионалния и личния живот все повече се размиват.
От дигиталния номад, който работи на плажа до мениджъра, който проверява имейлите си на ски лифта, от фрийлансъра на пълен работен ден в коуъркинг пространство до инженера, работещ от домашния си офис, новата реалност и технологиите размиват границите между работа и забавление, професионално и лично, кариера и почивка.
Вече няма ясна разделителна линия между бизнес и лични пътувания.  
Бизнес пътуващите по целия свят все по – често добавят уикенди или дори седмици към работните пътувания, независимо дали са самостоятелно, с партньор или със семейството си. Този хибрид от бизнес и развлекателни пътувания получава прозвището  – „пътуване с удоволствие“ (англ. bleisure).
 
Какво представлява пътуването с удоволствие?
Милениалите съставляват нарастващ дял от работещото население и това води до нови тенденции в пътуването. По-добър баланс между работа и личен живот е възможeн благодарение на пътуването с удоволствие. Bleisure означава, че бизнес пътниците съчетават своето бизнес пътуване с развлекателни дейности. Не става въпрос за разглеждане на града след работен ден, а за резервиране на няколко допълнителни дни, за да съчетаете полезното с приятното. Ако все пак отивате на интересно и непознато място, защо не отделите време да му се насладите?
 
Bleisure - бум след пандемия
Сега, когато най-лошото време от корона вирус – пандемията изглежда, че е отминало, в туристическия сектор залагат на две тенденции - гъвкава работна среда и подновен интерес към пътуванията.
Ново проучване, проведено от Expedia Group Media Solutions, установи, че 60% от корпоративните пътуващи в световен мащаб удължават пътуванията си, за да добавят някои развлекателни дейности. Expedia поръча мултинационалното проучване, проведено от Luth Research и обхванало американски, британски, китайски, немски и индийски пътешественици.
Проучването установява, че 72% от анкетираните споделят, че има дестинации, които са посетили или ще посетят в бъдеще за бизнес, които биха искали да разширят за развлечения.
56 % казват, че е по-вероятно да обмислят разходка в дестинация с чудесна храна и ресторанти, следвани от близо 50% от плажовете, времето, природата, историческите паметници или забележителностите.
 
Хората търсят преживявания. Хората искат общност. Комфорт. Хората искат да живеят холистичен, добър живот – независимо къде се намират.
 
Ако „работа от брега на морето“ е късметът ви за тази година, не се колебайте да ни потърсите на www.relaxinvarna.com

Последвайте ни в инстаграм: www.instagram.com/relaxinvarna_apartments и фейсбук https://www.facebook.com/relaxinvarnaApartments/
Автор: Десислава Василева
 


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар