Веждите - рамката на лицето

Казват че веждите са рамката на лицето. През годините  наблюдаваме различни тенденции при оформянето на веждите - от модата на тънките вежди до модерните през последните години дебели, плътни вежди. 

Оформянето на веждите винаги е вълнувало жените и всяка една жена е в търсене на начини за постигане на перфектната им форма. Макар и често в ежедневният грим да ги пренебрегваме, веждите са важна част от лицето.  Добре поддържани и правилно оформени те придават на цялостната визия завършен вид. 

Съществуват различни техники за оформяне на вежди. Един от начините е да оформим веждите си сами у дома с помощта на  четка за разресване, молив и пинсета. В интернет пространството съществуват безброй видео уроци, с помощта на които можем да постигнем перфектна  форма на веждите си. Козметичните компании разработиха множество продукти, които да ни помогнат сами да постигнем желаната от нас форма. На пазара могат да се открият качествени материали като моливи за вежди, тушове, шаблони за вежди, както и серуми за бърз растеж на косъма.  

Друг метод, който е изключително ефективен  за оформяне на вежди, това е биотатуаж.  Биотатуажът е техника за боядисване на веждите с къна. Безболезнен метод, при който къната прониква в повърхностния слой на кожата и ефекта има трайност при някои хора до  два месеца. Освен това предимството е че не се ползват химически съставки при оцветяването на косъма. Къната спомага и за растежа на косъмчетата, което прави този метод още по - привлекателен. Напълно безопасен и безболезнен метод.  Като недостатък тук може да посочим трайността на боядисването. Осен това ако имате алергия към къната, този метод не е препоръчителен за вас. Повече за биотатуажа, за неговите предимства и недостатъци, можете да разберете от: https://lashesroom.com/. Мария Тодорова и нейният екип ще се погрижат за вас и перфектното оформяне на вашите вежди.  

Доста разпространен метод за оформяне на веждите, това е микроблейдинга.  Микроблейдинга или 3 D вежди “косъм по косъм” е японски ръчен метод за рисуване на косми във веждите. Определен като полуперманентен грим, този метод  е по -нежен и по - безопасен. Пигментите, които се инжектират в кожата  са видими до година и половина след направата на процедурата. Ефектът обаче зависи от типа на кожата и поддръжката на веждите. Както при всяка козметична процедура и тук има предимства и недостатъци и следва да се консултираме със специалист преди да се подложим на тази процедура. Йоана Захариева  ще ви даде полезни насоки в света на микроблейдинга и красотата. Повече за Йоана и нейната дейност можете да намерите тук:  https://www.jz-style.com/.  

Снимки: Pinterest
Автор: Сътрудник1
Напиши коментар