Тоня Фолкнър, собственик на Le Grand Courtage

Тоня Фолкнър, собственик на Le Grand Courtage


Жените, които поемат рискове в името на мечтите си, винаги са вдъхновение. Тоня Фолкнър не е изключение.
Представяме ви интересно интервюто с Тоня Фолкнър собственик на Le Grand Courtage
 
Разкажи ни малко за себе си.

Родена съм в малко градче с три улици. Струва ми се, че на него дължа неизчерпаемото си любопитство и любовта си към пътешествията. Професионалният ми опит е свързан с дизайна и управлението на недвижими имоти, но преди шест години направих огромен скок, зарязах кариерата си на дизайнер в Калифорния и заминах с тогавашния си приятел за градчето Нюи Сен Жорж в областта Бургундия във Франция, за да задоволя желанието си за пътешествия, вино и храна. Това пътуване ме вдъхнови да създам Le Grand Courtage, френското пенливо вино, носител на златен медал, което се продава в тридесет и пет американски щата.
Аз съм жена, която постоянно търси и мечтае. Вярвам, че разнообразието прави живота ни по- хубав и интересен. В същото време съм здраво стъпала на земята. Аз съм ненадминат професионалист, стремящ се да изпита всичко до най – малката подробност. Обичам да се забавлявам, да се радвам на красивата обстановка и на детайлите, който те кара да се чувстваш добре всеки ден.

Оценявам негативното пространство в дизайна и празнотата в живота, тъй като без подобни „ дупки“ нямаше да намираме място за нови идеи и творчески вдъхновения, нямаше да преживяваме напълно случващото се около нас. Харесва ми идеята за щастливата случайност, тъй като благодарение на нея изживяваме изненадващи и неочаквани срещи и завързваме спонтанни връзки с непознати хора. Обичам силно и живея мaщабно, подавали са ми доста криви топки и сърцето ми е преживявало много раздели. Въпреки това, аз съм благодарна за всяка случка, защото това е част от моето пътуване. Нямаше да живея точно този живот и да имам точно този мироглед, ако не се бях сблъскала с доброто и лошото в света.

Какво те вдъхнови да създадеш Le Grand Courtage?

Храната и виното събират хората навсякъде по света. Le Grand Courtage е моят начин да кажа на останалите, че трябва да намерят време и да презаредят, че трябва да се наслаждават на малките земни радости като обяд, споделен с приятели, отпускаща вана, книга, гледане на любимото телевизионно шоу в четвъртък в компанията на приятелки или рoмантичен излез в парка... и , разбира се, всичко тава с чаша пенливо вино в ръка.
Като жена любител на вината винаги съм се учудвала на липсата на иновации и на традиционализма при френските вина. Открих празна пазарна ниша за определен вкус, цена и опаковка и наблюдавах как подобни напитки бележат ръст в продажбите у дома и в чужбина. Следвайки традиционните стил, опаковка и марка на френското вино на добра жена, което да се хареса на потребителя: запомнящо се име, елегантна бутилка и балансиран вкус, който гали небцето.
Шампанското е скъпо и затова исках да създам продукт с изключително добро съотношение между цена и качество и предлагащ лукс, който можем да си позволим, за да празнуваме всеки ден.

​Какво е посланието на марката Le Grand Courtage?

На гърба на всяка бутилка пише: „ Прегърни живота, мечтай смело, приеми всички покани...“ Това не е скалъпено рекламно послание, а мое житейско мото и подход към живота. Представям си го като настройка на ума и житейска философия. Това е и същността на моята марка.
Надявам се, че виното Le Grand Courtage ще напомня на хората, че трябва да живеят на пълни обороти, да следват мечтите си и да се радват на малките неща. Животът ни не е генерална репетиция и не желая да съжалявам за това, което не съм успяла да направя. Французите са въплъщение на принципа Joje Vivre ( радостта от живота). Иска ми се да вярвам, че създавайки виното Le Grand Courtage , аз предлагам на хората моменти на щастие и им напомням, че целият ни живот е един специален повод.
 
От какво се нуждаят жените, управляващи собствен бизнес?

Увереност, непукизъм и доверен кръг от хора, които да обменят с тях идеи, да им помагат в трудни моменти и да им предлагат приятелско рамо, на което да поплачат. Е, измамих, изброих цели три неща. Някой тук брои ли?
Какво те вдъхновява в момента?
Чувствам се много овее от вдъхновена, като наблюдавам как жените със собствен бизнес си пробиват път напред и постигат завидни успехи, преследвайки мечтите си. Дамите нарушават правилата и им дават нов смисъл. Те освобождават пространство за себе си, определят границите си и разширяват възможностите си. 
Радват ме позитивните послания и факта, че хората се опитват да се развиват ментално, емоционално и физически. Има промяна в съзнанието и в духа като цяло. С радост наблюдавам хора, чиято кариера се гради върху толкова вдъхновяващи неща. Удивително е да видиш, че другите копнеят и се вълнуват от това, което извисява и насърчава нашето развитие. Щастлива съм, че по пътя си срещнах толкова много удивителни жени, които ме подкрепят, окуражават и пълнят душата ми. Всичко тава ме вдъхновява, кара ме да продължавам да мечтая и да не спирам да вярвам.

Как се справяш с конкуренцията?

Конкуренцията, било то настояща или бъдеща, е нещо изключително полезно. Тя ни държи будни и ни напомня, че не можем да си позволим да лежим на стари лаври. Вярвам, че малко конкуренция никога не е излишна, тъй като тя ме прави по – креативна и ме подтиква да търся начини да постигам повече с по- малко средства.
 
Какъв съвет би дала на жените, стартиращи собствен бизнес?

 Не подценявайте способностите си. Бъдете самоуверени, дори когато коленете ви треперят. Вярвайте смело, не позволявайте реалността да затъмни въображението ви. Днес, когато съм по- зряла и надявам се по- мъдра, аз имам нов поглед към нещата и твърдо вярвам, че мога да успея във всяко свое начинание. Тъжно е, че голяма част от жените се отказват точно преди да постигнат своя успех или просто живеят под контрола на страха. Знайте, че това, което показва какви предприемачи сте, е начинът, по който се справяте с трудностите. Отнасяйте се добре със себе си. Вярвай те си. Научете се да казвате „не“. И не позволявайте на никого да затъмни вашия блясък.


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар