Защо нейтив реклама?

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НЕЙТИВ КАТО НАЧИН ЗА РЕКЛАМА?
 
  1. Защото нейтив работи. Потребителите гледат нейтив реклами с 53% повече в сравнение с дисплейните реклами. Нейтив създават у потребителите 18% увеличение на намерението за покупка, а визуалната ангажираност с нейтив реклами е същата и дори малко по-висока, отколкото оригиналното редакционно съдържание.
 
  1. Нейтив форматът се бори с умората на потребителите от рекламите. Умората от реклами е това, което се случва, когато публиката се отегчи от гледането на реклами. След известно време те просто престават да им обръщат внимание. Нейтив рекламите са скрити в редакционното съдържание, така че не уморяват аудиторията. Докато съдържанието е уместно и интересно, нейтив ангажира публиката.
 
  1. Потребителите знаят, че нейтив рекламите са форма на реклама, но нямат проблем с това. Според последни проучвания нейтив рекламата не заблуждава никого. Потребителите са наясно, че разглеждат или четат форма на реклама, но нейтив форматът все още има значителен ефект върху поведението при покупка.
 
 
Рекламирането чрез нейтив е един от най-успешните варианти за реклама. Все повече световни големи медии и сайтове разчитат предимно на този начин за реклама. Нейтив се превръща в най-ефективния инструмент за продажби и монетизация на съдържанието на сайтовете.