В хита си Girls Бионсе пее: „Кой движи света? Момичетата!“

В хита си Girls Бионсе пее: „Кой движи света? Момичетата!“.И кой може да спори с нея? Днес властта и независимостта на жените са по- големи отвсякога. На практика делът на бизнеса, притежаван от жените, се е увеличил с удивителните 68% от 1997 година насам и през 2014 година обемът му надхвърля 9.1 милиона долара. Цифрата е внушителна и доказва не само че се справяме добре, а и че успеха на дамите в бизнеса наистина нямат граници.
 
Съвместните технологии и социални мрежи направиха предприемачеството по-достъпно отвсякога и ние, жените, се възползваме от това. Създаваме свои марки, основаваме компании и подреждаме живота си така, че да можем да даваме воля на своята свобода и креативност – двата най- важни компонента на успеха според бизнес дамите навсякъде по света.

За жалост все още водим битки в много други отношения.Жените не могат да печелят толкова, колкото заслужават. Според проучване на INC.com бизнесът, притежаван от жени, получава едва 19% стартов капитал и около 6% рисков капитал. А дамите, финансиращи сами своя бизнес, смятат за сериозно предизвикателство да повишат цените и да получат онова, което наистина заслужават. Боли, нали?
 
И проблемите не свършват с финансите. Много от моите клиентки се борят с дълбоко вкоренени проблеми като страх, несигурност и с общата нагласа, че нямат достатъчно пари или възможност.

​Това ги кара да изпитват определени ограничения и безпомощност пред възможността да направят положителни промени в личния живот и бизнеса си.
Тези жени се чувстват в застой и в крайна сметка продължават да живеят в плен на ограничаващите ги убеждения, които им пречат да разгърнат пълния си потенциал – и това не е никак хубаво.
  И така, какво, по дяволите, става тук? И по – важното – как можем да го оправим?
​Промяната в начина ви на мислене ще промени правилата на играта и ще се превърне в трамплин към вашия успех.
Не съществува абсолютно никакви ограничения за това, което можете да постигнете.
Възможностите ви са наистина безкрайни и притежавате силата да изградите живота и бизнеса, за които мечтаете.
Трябва да откриете онова място е себе си, където всичко е възможно.


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар