Древната и завладяваща техника ЕНКАУСТИКА

      Мариела Тапарова е създател на първата в България Арт галерия ЕНКАУСТИКА. Енкаустиката е древна техника, съществуваща от векове и е рядък и специфичен вид живописна техника, при който се рисува със специална ютия и восък върху специален картон. Може обаче и да се експериментира  върху различни повърхности като дърво, платове, камък. В съвремието се работи с материали, създадени специално за енкаустиката. Техниката предлага уникалност на произведенията, тъй като и самият творец не знае какво точно ще нарисува. Картините, създадени с тази техника са изключително подходящи за подаръци, както и за нестандартни картички за празниците.  

       Мариела разказва, че всеки над четири годишна възраст лесно може да се научи да рисува с техниката енкаустика. Самата тя се определя като самоук творец, загърбила работата като дългогодишен главен счетоводител и отдала се на дейности, носещи й повече удоволствие.  

      Ателие Галерия Творилница е пространство за творчество, предлагат се разнообразни художествени техники за малки и големи. Арт място, което може да се използва за изложби, за развлечение и забавление.   

       Мариела Тапарова развива успешно и друго място - Учебна иновативна арт къща Творилница. В арт къщата се предлагат занимания по ментална аритметика, ученическа занималня, кулинарни работилници, обучение по чужди езици, летни лагери, театрална школа, както и разнообразни занимания за деца над 4 години. В проект са и занимания за възрастни по ментална аритметика и бързо четене.  
Още за Мариела Тапарова и дейността й:
FB:  Ателие Галерия Творилница
IG: artgaleria.tvorilnica

FBУчебна Иновативна АРТ Къща Творилница
IGstudy.arthouse.tvorilnica

FBМ А Е – Разсадника
IGmae_razsadnika
Автор: Сътрудник1
Напиши коментар