Интересно интервю на Галина Маноилова - управител на счетоводна къща Голдън вижън

1.Коя е Галина Маноилова? Опишете себе си с няколко изречения?

Аз съм усмихната, щастлива с това, което имам и искрена към всички, които са близо до мен. Имам усет към красивото и се стремя да поддържам баланс в ума и живота си, като спортувам и се обръщам все по-често към природата.
 
Упорита съм и постигам всичко с много труд и отговорност, за което изпитвам истинско удовлетворение. Уча се от предоставените ми възможности и уроци в живота.

2.Как взехте решението да работите в счетоводна къща?

Счетоводството е сфера, в която се работи с точни цифри и липса на разточителство на време, за да се спазват законови срокове. Това предполага, че екипа и вътрешно-фирмената среда са основани на точност и коректност – много ценни предимства, които спомогнаха за взема решението да се присъединя към екипа на счетоводната къща.

3. Смятате ли, че това, че сте управител на офис София, ви е дало удовлетворение от работата, което сте мислили, че ще бъде?

Все повече стартиращи и утвърдени бизнеси ни се доверяват да се грижим за тяхното пълно счетоводно обслужване. Предлагайки им решения спрямо техните индивидуални потребности и специфики на дейността, прави „Голдън вижън“ една от най-търсените счетоводни къщи. Това да чуеш от клиентите искрените благодарности и положителни отзиви е най-голямото удовлетворение от добре свършената работа.

4. От близо 1 г.  работите в счетоводна къща „Голдън вижън“, разкажете ни за работата си в компанията?

Аз съм основният човек, който отговаря на запитвания за счетоводство и някои от маркетинг активностите. Координирам работата на централния офис в София и комуникацията с институциите. Подготвям и следя цялостния процес от запитванията от клиентите, през изпращането на офертите и подписването на договорите за счетоводно обслужване. Подпомагам административно работата на колегите в трите ни офиса в страната и участвам в постигането на висока удовлетвореност на клиентите.
 Първоначално Голдън вижън е основана от Христо Петров и неговия съквартирант от студентските години във Варна - Костадин Даржанов. Всъщност те са единствените мъже в целия екип от 20 души :) С течение на годините се създава интересна смесица от нови съдружници, управители и отговорници за отделните офиси. Колегите имат свобода да изберат дали да бъдат на трудов договор, като свободна професия, съдружници или да бъдат част от екипа по друг начин.
 Нашият екип в момента се състои от 20 души и постоянно се разширява. Ние постоянно търсим интелигентни и амбициозни счетоводители, които да се включат в екипа.
Ако ваши приятели се занимават със счетоводство, ще ви бъда много благодарна да ги свържете с мен или да изпратят CV през сайта www.goldenvision.bg
Основната дейност е счетоводни услуги. Помагаме на предприемачите да насочат цялата си енергия към техния бизнес, като им отпаднат всякакви административни задачи. Ние подаваме всякакви справки към НАП, НОИ, Инспекция по труда, БНБ и други. Ние ходим по институциите и представляваме предприемачите при проверки. Така пестим тяхното време, нерви и енергия. Те разгръщат пълния си потенциал и развиват успешен бизнес. Предлагаме и регистрация на фирми. С нашия екип регистрацията на фирма става лесно, бързо и изгодно за цяла България. Регистрирали сме над 2000 фирми, включително на някои известни български изпълнители, като рапърът 100 кила.
Голдън вижън до скоро имаше 2 офиса. Централата е в гр. София, на ул. Лидице 7-9, а втория офис е в чудесния град Велико Търново, бул. В. Левски 15. Радваме се, че от м. февруари имаме офис и в морската столица - гр. Варна, в непосредствена близост до Катедралата.

5. Имали ли сте момент, в който сте била оставена да вземете важно решение, за компанията в която работите? Колко време ви отне и как се почувствахте?

Получих знания за кратко време в една много различна област за мен, каквато е счетоводното обслужване и основните законови изисквания за създаване и функциониране на онлайн бизнес. След първите 3 месеци от работата ми, трябваше да поема запитванията за оферти от клиентите и да предоставя компетентно решение на техни въпроси. Бях притеснена, защото се сблъсквах с различни казуси и случаи, но имах подкрепата от колегите. Това ми даде увереност, че мога да се справя и, че ще бъда полезна за компанията и за в бъдеще.

6. Кой е най -важният  урок, който научихте?

Бъди уверен в себе си, че може да се справиш с всичко ново, независимо кога и къде го срещаш! Бъди готов да се променяш, като преодоляваш нови предизвикателства, използвайки силните си страни. Когато постоянно се усъвършенстваш и имаш подкрепа, ще се убедиш, че можеш много повече, отколкото си предполагал.

7.Кои са вашите клиенти с които работите?

Палитрата е много пъстра и интересна. Преобладават клиентите с онлайн бизнес, например продават в собствен онлайн магазин или в Amazon, Ebay, Etsy и други сайтове. Имаме също дизайнери, IT специалисти, консултанти по професионално и лично усъвършенстване. Гордеем се, че обслужваме в административен аспект някои от най-известните в България личности. Радваме се и на факта, че недоволните от нас клиенти са много по-малко от обичайното в бранша. Може би знаете, че не всички предприемачи обичат счетоводителите, особено когато се плащат данъци. Още по-интересно става, когато кажеш на един бизнесмен, че при спазване на закона, обикновено няма кой знае какви трикове за плащане на по-малко данъци. Въпреки тези факти, недоволните клиенти при нас са само 1 % годишно. В България няма официална статистика по този показател, но нашите наблюдения са за средни стойности около 8 %.
 
8. Как кризата с COVID-19 се отразява на фирмите с които работите?

Повечето ни клиенти всъщност имат ръст на бизнеса. По стечение на обстоятелствата, над 50 % от клиентите ни са онлайн търговци. В период на пандемия, много хора започнаха да пазаруват онлайн. Повечето от партньорите ни увеличиха продажбите си и това помогна да разширим нашата дейност.

9. Как минава един работен ден за вас?

С ранно събуждане, здравословна закуска и зареждащи дози ароматно кафе. Преглеждам кореспонденцията от имейла и други информационни канали. Стремя се възможно най-бързо да връщам отговор на запитванията на клиентите и да изпратя оферти към тях. Водя много телефонни разговори с потенциални и съществуващи клиенти. Важно е да получа и обратно мнение за вече получени оферти за счетоводно обслужване, за да разберем къде сме успели да удовлетворим клиента и какво може да подобрим. В края на успешният работен ден, разбира се имам енергия и за спорт, който е важен, за да ме поддържа в добро здраве.

10.Къде се виждате след 5 години в професионален план?

Вярвам, че тази позиция ще разкрие пред мен нови възможности за обучение и опит в счетоводната къща. През следващите 5 години искам да покажа най-доброто от себе си, така че да допринеса и да бъда част от продължаващия напредък на компанията.
 
 


Автор: Майя Атанасова
Напиши коментар