Ботокс VISTABEL®

ПРОЦЕДУРИТЕ ИЗВЪРШВА: Д-Р. ДЕРМАТОЛОГ НИНА ПАПАНЧЕВА – ЧЛЕН НА БЪЛГАРСКОТО ДЕРМАТОЛОГИЧНО ДРУЖЕСТВО И БЪЛГАРСКОТО ДРУЖЕСТВО ПО ЕСТЕТИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ, С НАД ДЕСЕТ ГОДИШЕН СТАЖ В ОБЛАСТТА НА ЕСТЕТИЧНАТА МЕДИЦИНА, ОБУЧЕНИЯ И СПЕЦИАЛИЗАЦИИ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ФИЛЪРИ, БОТОКС, КРИОТЕРАПИЯ, МЕЗОТЕРАПИЯ И ВСЯКАКВИ ЕСТЕТИЧНИ И ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ИНТЕРВЕНЦИИ.

VISTABEL® Ботулинов Токсин Тип А (BOTOX® Cosmetic)

Когато Вие се усмихвате, смеете, плачете или гневите свивате мускулите на лицето си. С течение на времето и напредването на възрастта тези контракции предизвикват постоянни гънки и дълбоки бръчки по кожата, особено около очите, устата, челото и между веждите. В резултат на това Вие може да изглеждате по-възрастни, изморени, тъжни или ядосани. Лечението с VISTABEL® може не само да предпази тези бръчки от задълбочаване, но и да направи тези признаци на остаряването по-слабо забележими, изгледа Ви по-младежки и свеж.

Какво се постига с VISTABEL® ?

VISTABEL® е популярен продукт у нас. В други страни можете да го срещнете под наименованието BOTOX® Cosmetic .

Лечението с VISTABEL® е:
• Бързо, лесно, безопасно
• Намалява гънките и бръчките по лицето
• Изисква минимално време
Поставянето му предизвиква минимален дискомфорт. Спринцовките, които използува д-р Папанчева, са със съвсем тънки иглички и чрез серия от убождания тя го поставя в мускулите, които предизвикват Вашите бръчките. По този начин Ви се осигурява един по-младежки и свеж вид.

Независимо, че процедурата с VISTABEL® не е операция, Вие трябва да изберете опитен и квалифициран лекар, който до Ви постави VISTABEL®, тъй като при неточно поставяне лицето може да добие масковидно изражение. Преди предприемането на подобна процедура доктор Папанчева ще дискутира с Вас абсолютно всички въпроси, които Ви вълнуват.

Информирано съгласие:
Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно да ги зададете на Вашия пластичен хирург.

Как действа VISTABEL®?
VISTABEL® е направен от високо пречистен ботулинов токсин, който е безопасен при прецизно постовяне. Той отпуска мускулите, които предизвикват бръчки на лицето, при което то става по-свежо и младежко. Терапията се поддържа чрез повторни курсове на инжектиране. При първото поставяне ефектът се проявява около 3-4ден и продължава 4-6 месеца. Всяко следващо поставяне ефектът се удължава. Ако обаче си поставяте ботокс в периоди по-кратки от 6месеца може да се наблюдава по-кратко задържане на ефекта.

Ботулиновият токсин и въпросите, които Ви интересуват !

Въпрос 1: Какво представлява Ботокса и неговата активна съставка – ботулиновия токсин?
-Ботулиновият токсин е синтетичен продукт от специфичен вид бактерии и е в употреба за медицински цели още от 1989 година. Инжектирането му директно в мускула предизвиква отпускане на мускула, а след като мускула не се движи и кожата отгоре става равна и гладка, като в младостта. Прилага се изключително успешно за блокиране мимиката в горната половина на лицето. Ефекта от поставянето се изразява в по-младежко и ведро излъчване, открива се погледа и се повдига нивото на веждите, при усмивка не се появяват бръчиците тип „пачи крак“.

Въпрос 2: Колко време трае процедурата за поставяне на Ботокс?
-Терапията с Ботокс отнема около 5 мин, не е болезнена и след 30 мин можете да сте отново на работа. Не изисква специална подготовка или грижи. Желателно е да сте без грим.

Въпрос 3: Колко време трае ефекта от поставянето на Ботокс?
-Ефект от поставянето ще усетите почти веднага, но постепенно въздействието превзема целия мускул и ефекта се фиксира до 3-5 ден след поставянето. Ефекта от терапията с Ботокса трае около 4-6 месеца. При Вашето първо поставяне на Ботокс, ефекта обикновено трае около 4 месеца. Когато поддържате ефекта му, с всяко следващо поставяне на Ботокса, трайността на ефекта се увеличава. Причината е, че процедурата държи съответните мускули релаксирани – това ви гарантира съхраняване на млада, гладка и равна кожа, без линии и бръчки. Поставянето на Ботокс е идеално средство за превенция срещу бръчките и се препоръчва и за относително млада възраст / 25+/. Ако първите линии и бръчки вече са се появили – / възраст 40+ /, то факта, че съответния мускул не се движи за времето на действието на Ботокса, ще ги направи по-малко видими и е много вероятно да избледняват във времето.

Въпрос 4: Как да разбера дали процедурата за поставяне на Ботокс е подходяща за мен?
-Ако имате жива мимика на лицето – събирате вежди или ги повдигате при най-малък повод, ако вече забелязвате първите линии и бръчки около очите – то Вие сте подходящи за поставянето на Ботокс на тези зони. Процедурата не винаги е самодостатъчна за добър краен резултат. За максимален резултат и в зависимост от възраст и индивидуални особености, терапията може да бъде комбинирана с пълнещи материали, лазерен пилинг, операция на клепачи, лифтинг.

Въпрос 5: Колко дълго мога да си слагам Ботокс?
-Няма ограничения за поставянето на Ботокс. Когато поддържате ефекта в продължение на години е много вероятно да загубите навика си да събирате вежди или да ги повдигате. Срещу появата на бръчки тип „пачи крак“ ботулиновия токсин няма алтернатива, това ще бъде Вашата тайна, за да съхраните тази деликатна кожа свежа и млада. Ефекта ще остане задълго с Вас, докато Вашите познати ще остаряват. Ботокса е идеалното средство за превенция срещу бръчките.

Въпрос 6: За кои именно бръчки Ботокса е добро средство?
-Ботокса е изключително подходяща терапия за бръчките от горната половина на лицето – хоризонтални линии на челото, гневната бръчка между веждите или бръчиците тип “пачи крак” около очите.

Въпрос 7: Как да преценя кога е време за следваща процедура?
-С течение на времето активната съставка се изчерпва и видът на бръчките се възстановява до степен, близка на първоначалния вид. Следваща терапия с Ботокс е препоръчително да се направи преди да Ви е отпуснало въздействието на предходното поставяне или винаги, когато пожелаете.

Въпрос 8: Какво трябва и какво НЕ трябва да правя след процедурата?
-През първите 24 часа след поставянето, мястото НЕ ТРЯБВА да се разтрива, да не се нанася крем, да не се извършват масажни действия и да не се употребява алкохол.

Въпрос 9: Могат ли да възникнат нежелани странични явления? – Непосредствено след поставянето може да имате усещане за тежест. Това е нормално и отминава за около 30 мин с резорбирането на разтвора. Единственото нежелано явление при прилагане на Ботокс е птозата на клепача – спадане на клепача и невъзможност окото да се отваря напълно. Това състояние се случва рядко /около 5%/ и напълно изчезва за 2-3 седмици, след появата.

Въпрос 10: Чувала съм за Хиалуронова киселина и за Ботокс – каква е разликата и как да разбера какво е подходящо за мен?
-Пълнещите материали на базата на хиалуронова киселина могат да осигурят обем на инжектираното място. Поради тази причина Хиалуроновата киселина се прилага успешно за увеличаване на устни и попълване на дълбоки бръчки – типичен пример за това са назолабиалните гънки около устата и др. Ботулиновия токсин, който въпрепятства движението на съответните мускули дава отлични резултати за мимическите бръчки от горната половина на лицето.

ЦЕНА:580лв.

Козметика
Домашна грижа
Кислородни терапии OXYjet STAR
НОВО! СУПЕР ЛИФТИНГ-OXYjet+BIO2licht
Грижа за ръцете и краката

Медико-естетични процедури
ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО - сауни, тангентор, апаратни процедури.
МАСАЖИ

СОЛАРИУМ

ФРИЗЬОР